Politika

Elképesztő törvénymódosítás – Rabszolgasorba taszítanák Orbánék az embereket!

Pestibulvar.hu

Korábban a rabszolgatörvényként elhíresült túlóratörvény miatt ezrek vonultak utcára, és hatalmas tüntetéshullám vette kezdetét. Most ez nem lehetséges, pedig a munkavállalók szemszögéből nézve, még a korábbinál is kedvezőtlenebb módosítást nyújtottak be.






 

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő hívta fel a figyelmet arra, hogy milyen módon zsigerelhetnék ki a munkáltatók a munkavállalókat ezzel a módosítással úgy, hogy ehhez még a dolgozók beleegyezésére se lenne szükségük!

 

Az ellenzéki képviselő Facebook-bejegyzésében azt írja:

“Az RTL Klub híradóban téma volt a rabszolgatörvény új verziója, ami a kormány szándéka szerint a járványt követően is velünk maradna. Ott is elmondtam és nem túloztam:

EZ MAGA A VADKAPITALIZMUS.

 

A salátatörvénybe alattomosan elrejtett módosítás olyan mértékben és annyira egyoldalúan csak a munkáltató érdekeit nézi, mintha az emberek puszta tárgyak lennének.

 






Azt kell tudnotok, hogy az új rabszolgatörvény verzió még az előzőnél is rosszabb, pedig azért országszerte utcára mentünk.

 

A tervezet szerint konkrétan a dolgozók feje felett, a szakszervezeteket teljesen kihagyva tudnák alkalmazni a kétéves munkaidőkeretet, 12 órás munkanapokkal és havi egy pihenőnappal, túlórapénz nincs,

ÉS HA VALAKI IDŐKERET LEJÁRTA ELŐTT FELMONDANA, KIFIZETTETIK VELE A “NEGATÍV ÓRÁKAT”.

 

A kormány azt tervezi, hogy miniszteri jóváhagyással mehetne ez bármely vállalatnál, aminek megítélésem szerint beláthatatlan következményei lennének. Mert ilyen bérekért ennyit dolgoztatni az országot, hozzá a tönkretett egészségügy és a nem létező szociális biztonság — ne javítson ki engem senki, amikor nevén nevezem ezt a merényletet: rabszolgatörvény ez minden porcikájában. Mert a kormányt jól láthatóan “csak” az ember és a környezet nem érdekli — magyarul pont a lényeg.

 

Én a magam részéről minden lehetséges dolgot meg fogok tenni azért, hogy ez ne sikerüljön nekik — de még az sem kizárt, hogy a lehetetlent is megpróbálom. Mert nem lehet így bánni emberekkel, és kész.”




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top