Politika

Akik még Trianon emlékét is szembeköpték

Forrás: Orbán Viktor - Facebook

Újra bebizonyította a Fidesz, hogy ha a hatalomról van szó, semmi nem drága neki. Még Trianon sem. Az utóbbi harminc évben kétszer is sikerült szembeköpniük a békeszerződés emlékét. Egyszer harminc évvel ezelőtt, amikor a parlamenti jegyzőkönyv tanúsága szerint az első szabad Országgyűlés trianoni emléknapján





AZ EGYPERCES NÉMA FELÁLLÁS ALATT KIVONULTAK AZ ÜLÉSTEREMBŐL.

 

A jegyzőkönyv << IDE KATTINTVA ELÉRHETŐ >> az alábbiakat rögzítette a szégyenteljes esetről:

„Elnök: Tisztelt Képviselőtársaim! Több oldalról fordultak hozzám képviselőtársaim, hogy a mai napon emlékezzünk meg a számunkra oly tragikus trianoni béke 70. évfordulójáról egyperces néma felállással. Kérem képviselőtársaimat, álljunk fel! (Egyperces néma felállás, a FIDESZ képviselői kivonulnak.) Köszönöm szépen.”

Kevés visszataszítóbb dolgot tudunk elképzelni annál, mint hogy egy azóta magát nemzeti-konzervatívnak nevező párt arra használja – harminc év elnyomás után – a Trianonról való megemlékezés első lehetőségét az első szabadon választott Országgyűlésben, hogy

SZEMBEKÖPJE AZ EGYIK LEGSÚLYOSABB NEMZETI SORSTRAGÉDIA EMLÉKÉT.

 

Márpedig nehéz lenne vitatkozni azzal, hogy ezt tették: kivonultak, miközben mindenki más fejet hajtott, mert akkor még minden Trianonnal kapcsolatos dolgot “nacionalista megnyilvánulásnak” tartottak. Nem “a kommunista utódpárt” MSZP, nem a “hazaáruló liberális” SZDSZ volt az, ami úgy emlékezett meg a magyarság egyik legnagyobb sorstragédiájáról, hogy hátat fordított a nemzetnek, hanem a Fidesz.

 

Három évtizeddel később ugyancsak nem az MSZP, nem a DK, nem az LMP vagy a Jobbik, akiket Kövér László mai interjújában is következetesen hazaáruló bolsevikoknak nevezett, ami nem ad lehetőséget a Fidesznek az emléknapon való felszólalásra,

HANEM A FIDESZ AZ, AMI 30 ÉV UTÁN ISMÉT CSAK ANNYIVAL KÉPES ADÓZNI AZ ÁLTALA SOKAT HANGOZTATOTT NEMZETI EGYSÉGNEK, HOGY SZEMBEKÖPI A NEMZET “MÁSIK” FELÉT.

 






Maximum a módszerben változtattak: ezúttal nem ők vonulnak ki az ülésteremből, hanem mindenki mást rekesztenek ki onnan. Most nem ők maradnak némák, hanem mindenki mást némítanak el. A módszer más, de a Fidesz a régi: 30 éve is elárulták a magyarokat, most is azt teszik. Hogy miért? Mert nem értenek máshoz. Csak a megosztáshoz, az uszításhoz, a gyűlöletkeltéshez értenek.

MINDEGY, HOGY MAGUKAT LIBERÁLISNAK HAZUDVA A NEMZETI ÉRZELMŰEK ELLEN USZÍTANAK, VAGY MAGUKAT NEMZETINEK HAZUDVA A LIBERÁLIS ÉRZELMŰEK ELLEN. A LÉNYEG UGYANAZ. A FIDESZ A MAGYAROK MEGOSZTÁSÁNAK, EGYMÁS ELLEN USZÍTÁSÁNAK, A NEMZETI EGYSÉG MEGBONTÁSÁNAK PÁRTJA.

 

Miféle politikai erő az, ami egy nemzet széttartásában, az árokásásban érdekelt? Miféle politikus az, akinek annyira fontos a hatalom, hogy még a saját népe megosztását sem tartja érte túl nagy árnak? Az árokásástól, az uszítástól, a gyűlöletkeltéstől sosem lesz nagy egy nép. Amelyik nemzet ebben látja a politikai jövőjét, az menthetetlenül bukásra van ítélve.

 

Harminc év, két pillanat, de Orbán Viktor és a Fidesz a régi maradt. Ahogy Bródy mondaná: “ezek ugyanazok” maradtak, és nem is változnak meg soha.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top