Politika

Ebből komoly válság lehet – totális volt az összeomlás

Pestibulvar.hu

Bár a koronavírus egészségügyi hatásait úgytűnik, elég jól átvészelte Magyarország a kormány vírusintézkedései ellenére, a szakértők szerint a neheze mégcsak most jön, olyan évek várhatnak ránk, amiben még nem nagyon volt részünk. Sem az operatív törzs tájékoztatóján, sem pedig a kormányinfón nem számoltak még be róla, hogy a





MAGYAR IPARI TERMELÉS TELJESEN ÖSSZEOMLOTT!

 

Áprilisban 36,6%-kal esett vissza az ipari termelés az előző év azonos időszakához képest a munkanaphatástól megtisztított adatok alapján. Ilyen nagy visszaesésre nem számítottak még az elemzők, ilyen mértékű zuhanásra a

2008-2009-ES VILÁGGAZDASÁGI VÁLSÁG LEGSÚLYOSABB IDŐSZAKÁBAN SEM VOLT PÉLDA!

 

Az ipar hatalmasat zuhanása azzal függ össze, hogy a koronavírus-járvány miatt erőteljes korlátozó intézkedéseket vezettek be nem csak Magyarországon, de egész Európában. Ennek okán sok gyár termelése átmenetileg vagy teljesen leállt a hónapban, vagy csak nagyon visszafogott mértékben folyta a termelés. A legnagyobb visszaesés egyértelműen a járműgyártásban volt, amely meghatározó jelentőségű a magyar GDP-ben.

Bár a korlátozások feloldásának köszönhetően a májusi és a nyári hónapok jobb eredményt fognak mutatni, mégsem lehet gyors kilábalásra számítani. A nyár ugyanis sok ipari területnél egyébként is a leállások időszaka, amikor is nem termelnek, hanem a szokásos éves karbantartási munkákat végzik el, így van ez pl. a Magyarországot is érintő vegyiparban.






 

Másrészt az elemzők szerint, az életvitel sem fog egyik napról a másikra visszaállni az eredeti kerékvágásba, egyrészt mindenki a második hullámot várja, másrészt óvatosság figyelhető meg a fogyasztási szokásokban is, elkezdtek figyelni az emberek a pénzügyi tartalékok képzésére a fogyasztás helyett. Ezek a tények, egy hosszabb távon is lassuló gazdaságot feltételez, amit tetéz

A HAZAI 400 EZER FŐ FÖLÉ EMELKEDŐ MUNKANÉLKÜLI LÉTSZÁM!

 

Mindezt nem lehet megoldani állami foglakoztatással (katonaság és közmunka), hiszen az államnak is csak a piaci szereplők termelése után befizetett adókból van bevétel. Így ha csökken a termelés, ezáltal az állambevétel, miközben megnő a munkanélküliek miatti kiadás, az komoly zavart jelenthet a költségvetési egyensúlyban.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top