Politika

Elképesztő, mi derült ki Mészáros Lőrinc titkos harckocsijairól! Mire készülnek Orbánék?

Pestibulvar.hu

Igazi rejtély, hogyan, miért és főleg honnét kerültek harci járművek Mészáros Lőrinc egyik cégének, a Búzakalász 66 Kft.-nek a birtokára. Mint arról már mi is írtunk, a titokzatos páncélosok ottléte Hadházy Ákos drónfelvételei nyomán derült ki, ám amikor a Magyar Hang megkérdezte, kié a bicskei tó partján álló két harci eszköz és azokat mire, milyen engedélyek birtokában használhatják fel,





A MÉSZÁROS CSOPORT AZZAL HAJTOTTA EL AZ ÚJSÁGOT: „MAGÁNTERÜLETEN TALÁLHATÓ INGÓSÁGOKRÓL NEM ÁLL MÓDUNKBAN TÁJÉKOZTATÁST ADNI.”

 

Vadai Ágnes, a DK képviselője azonban nem hagyta ezt ennyiben és megkérdezte Pintér Sándort és Orbán Viktort is, hogy melyik minisztérium kötelékébe tartoznak a járművek, a Belügyminisztérium, vagy a Magyar Honvédség vezényelte-e azokat a bicskei tó partjához, és ha igen, miért, illetve a belügy vagy a honvédség adott-e el ilyen járműveket, és ha igen, mikor és kinek?

Forrás: Magyar Hang

A Népszava információi szerint Orbán Viktor helyett Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Pintér helyett pedig Kontrát Károly belügyi államtitkár válaszolt, ám mindketten nagyjából ugyanazt mondták:

SEM A BELÜGY, SEM A HONVÉDSÉG NEM TUD SEMMIT A KÉT HARCKOCSIRÓL.

 

Kontrát Károly azt írta az ellenzéki képviselőnek, hogy „a belügyminiszter által irányított szervek a kérdés tárgyát érintő harcjárműveket nem üzemeltetnek és nem értékesítettek”. Benkő Tibor szerint pedig „… a drónfelvételeken látható egyik jármű sem tartozik a Magyar Honvédség kötelékébe, és tőle senki sem vásárolt ilyen eszközöket”.

 






Mindez azért is különös, mert a Magyar Hang által megszólaltatott szakértő szerint a harckocsi egy szovjet gyártmányú BDRM-2 típusú harcászati felderítő jármű, amilyet napjainkban is használ a honvédség. A Bors 2017-ben írt BDRM-2-es páncélosról, amit a honvédségtől vásárolt egy autókereskedő és 7 millió forintért kínálta.

 

Egyébként hatástalanítva, polgári célra átalakítva bárki vásárolhat ilyen páncélosokat – mondta a Népszava kérdésére egy névtelenséget kérő szakember, aki szerint az ehhez hasonló, használhatatlan járműveket rendszerint a honvédség értékesíti. A kormányzati válaszok szerint azonban a Mészáros cégének birtokán álló harci járműveket máshonnét szerezhették be.

HOGY MIRE AKARJÁK EZEKET A PÁNCÉLOSOKAT HASZNÁLNI, AZT JELENLEG CSAK MÉSZÁROS LŐRINC TUDHATJA.

 

Ő azonban mélyen hallgat.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top