Politika

Most derült ki: Nem egy évig, hanem 2024-ig akarják durván sarcolni az önkormányzatokat Orbánék

nyugatifeny.hu

Hosszú kivéreztetésre készülnek.






Péntek este került fel a parlament honlapjára a 2021-es költségvetés újabb fontos dokumentuma, a kormány 2024-ig szóló költségvetési kitekintése – szúrta ki a Portfolio.hu.

 

Sok önkormányzat már korábban is hevesen tiltakozott az ellen, hogy a kormány a 2021-es költségvetésben is magához vonja a

gépjárműadó teljes összegét,

amelynek eddig az önkormányzatokat megillető részét (az adó 40 százalékát tarthatták meg a települések) április elején a járványügyi védekezésre hivatkozva elvették.

 

Ugyancsak hátrányosan érinti az önkormányzatokat, hogy a szolidaritási hozzájárulásnak nevezett befizetéseiket a négyszeresére növelte a kormány 2021-re.






 

A friss dokumentumból most kiderül, hogy mindkét elvonással nem csak idén, de a következő években is, legalább

2024-ig számol a kormány.

 

A helyi önkormányzatok befizetései sorban az idei 43 milliárd forintos összeg helyett a következő négy évben 160 milliárd forint szerepel, a gépjárműadóból pedig az idei 51 milliárd helyett jövőre már 87 milliárd, 2024-re pedig már 95 milliárd folyik be a központi költségvetésbe.

 

A járványhelyzet miatt kivetetett kiskereskedelmi különadót is hosszú távon megtartja a kormány, ebből jövőre 58 milliárd, 2024-re pedig már 67 milliárd forinttal számolnak Orbánék.

(Portfolio.hu / 24.hu) |forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top