Politika

Pintér érdemi válasz helyett a rendőrségi bikkfanyelv leglátványosabb szóvirágait adta

Pintér Sándor belügyminiszter - Forrás: magyarnemzet.hu

Művészi szintre emelte a semmitmondást Pintér, amikor a rendőrök koronavírus-szűréséről kérdezték





Pontos és egyszerű kérdéseket kapott a belügyminiszter, a hatósági szakzsargon blokádján azonban ezek sem juthatnak át.

 

Míg a rendőrök most is büntethetnek a járványügyi szabályok megsértése miatt, sok intézkedő járőrön egyáltalán nincs védőmaszk. Hogy miért nincs, azt a DK-s Vadai Ágnes kérdezte meg írásban Pintér Sándortól. Egyúttal pedig arra is kíváncsi volt, hogy a veszélyhelyzet kihirdetése óta hány rendőrt és rendőrségi alkalmazottat teszteltek koronavírusra, és hánynak lett közülük pozitív a tesztje?

 

A belügyminiszter érdemi válasz helyett a rendőrségi bikkfanyelv leglátványosabb szóvirágait küldte el Vadainak.

 

A maszkok, vagy inkább hiányuk kapcsán azt írta:

A Rendőrség részére az egyes szolgálati feladatok ellátása során használni szükséges védőeszközök köre a szakmai ajánlások során meghatározásra került”.






 

Arra a kérdésre pedig, hogy hány rendőrt szűrtek idáig és milyen eredménnyel, ezt a csattanós választ adta:

Az állami egészségügyi szervek által meghatározott óvintézkedések maradéktalan végrehajtására a rendőri szerveknél is kiemelt figyelmet fordítottak”.

 

Magyarán, a rendőrség tudja, hogy milyen védőeszközöket kell(ene) használni a járvány idején, de az már nem tartozik ránk, hogy a rendőrök miért nem hordanak maszkot. Az óvintézkedések maradéktalan végrehajtására fordított kiemelt figyelem pedig nagyon megnyugtatóan hangzik, de semmit nem árul el a rendőrök körében elvégzett koronavírus-tesztekről.

 

Pintér ködösítése azért is visszás, mert pont az ő korábbi reakciójából tudható, hogy a rendőrség másfél hónap alatt több mint 30 ezer embert, 1,17 milliárd forintra bírságolt meg a járványügyi szabályok megsértése – így a kijárási korlátozás áthágása, vagy a másfél méteres védőtáv és a maszkviselés hanyagolása – miatt, a megbüntettek pedig  átlagosan 39 ezer forintos csekket kaptak. (nepszava.hu)

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top