Politika

Irányított kérdésekre válaszolni, ez volna a demokrácia?

Mráz Ágoston Sámuel - Forrás: fuhu.hu

Mráz Ágoston Sámuel a kormány legújabb nemzeti konzultációját méltatta az “egyesen”.





Mindazok, akik részt vesznek a nemzeti konzultációban, érezhetik a demokráciát a mindennapokban – mondta a Nézőpont Intézet igazgatója hétfőn az M1 aktuális csatorna műsorában.

 

Mráz Ágoston Sámuel hozzátette: diktatúrában, szocializmusban nem volt erre példa, sokszor érezték a választók, hogy ki vannak zárva a döntéshozatalból.

 

Számos olyan kérdés kapcsán mondhatja el, aki részt vesz a konzultációban, hogy ez nem a feje fölött született döntés, hanem vele egyetértésben, az ő közreműködésével – mondta.

 






Mráz Ágoston Sámuel emlékeztetett: a nemzeti konzultáció 2010-től vált a kormányzás technikai eszközévé, ami arról szól, hogy a választáson megszerzett általános felhatalmazást konkretizálni tudja a kormányzat, és a választópolgároknak egy-egy konkrét témában, szakpolitikában beleszólása legyen, ne csak négyévente nyilvánítsanak véleményt.

 

Témától függően 1-2 millió aláírás érkezik be egy nemzeti konzultációban – mondta, rámutatva arra, hogy ennyi támogató egy országgyűlési választáson már a kényelmes győzelemhez is elég. A visszaküldött levelek túlnyomó része a kormánnyal azonos nézőpontot mutat – jegyezte meg Mráz Ágoston Sámuel.

 

Szólt arról is, hogy a migráció ügyével kapcsolatban indított nemzeti konzultáció volt a legnépszerűbb, mert akkor közvetlen volt a fenyegetés. (MTI)

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top