Politika

Meglepő bejelentést tett a Helsinki Bizottság az ápolóként bemutatkozó nő ügyéről

nyugatifeny.hu

Tovább bonyolódik Németh Athinának, annak az önkéntes ápolónőnek az ügye, aki néhány nappal ezelőtt egy videóban arról beszélt, hogy tíz betegéből kilencet elveszített a kórházi ágykiürítések következtében. Később az Országos Mentőszolgálat tagadta, hogy Németh az alkalmazásukban állna, ahogy a Szamaritánus Mentőszolgálat is – egy magán mentőcég, ahol Németh elmondása szerint dolgozik – egy Facebook-posztjában visszautasította a nő állításait.






 

Németh hétfő este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában ennek ellenére kitartott amellett, hogy igenis önkénteskedni szokott az egyik mentős alakulatnál (bár ekkorra már nem volt hajlandó elárulni, hogy pontosan melyiknél), sőt, azt mondta, szerdán is dolgozni fog, és akkor majd megkérdi a kollégáitól, hogy “miért tagadták le őt”.

 

Közben a Hírklikk úgy értesült, hogy Németh állítólag nem pusztán ápolta az egyik kórházból hazaküldött beteget, aki később tragikus módon elhunyt, hanem továbbította is az ügyét az egyik jogvédő szervezet, a Helsinki Bizottság felé. A lap meg is kereste Kádár András Kristófot, a Bizottság vezetőjét, hogy igazolja Németh állítását,

AKI A LAP SZERINT MEGERŐSÍTETTE, HOGY VALÓBAN NÉMETHEN KERESZTÜL JUTOTT EL HOZZÁJUK AZ EGYIK ÉRINTETT CSALÁD.

 

Kádár azt mondta, ők ugyan a családdal, és nem Némethtel állnak kapcsolatban, de tudomása szerint Németh nemcsak továbbította hozzájuk az elhunyt ügyét, hanem részt vett korábban az ápolásában is. A konkrét ügyről azt mondta, a beteg az egyik kórházban feküdt, amikor a kiürítések miatt hazaküldték. Hat nap után rosszul lett, ezért Németh segített visszajuttatni az egyik kórházba, ahol sajnos már nem tudtak rajta segíteni. Kádár a Hírklikknek úgy fogalmazott: arról, hogy ki lehetett a hibás, egyelőre korai lenne beszélni, de az állam a rendelkezésre álló információk alapján “perelhetőnek tűnik”.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top