Politika

Az LMP arra kéri Bruce Willist, szólaljon fel a tatai tóhoz tervezett luxusszálló építése ellen

Kép: Hell Energy

Az Index információi szerint, Bruce Willisnek írt levelet két LMP-s politikus kedden – írja a 168ora.hu.





Ungár Péter országgyűlési képviselő és Kendernay János, a párt társelnöke a Hell cégcsoporthoz tartozó Avalon Center Kft. sokat vitatott tatai luxusszálloda-beruházására akarta felhívni a színész figyelmét,

tudniillik Willis az energiaitalokat is gyártó Hell Energy globális és hazai reklámarca.

 

Ungárék arra kérik a színészt, hogy a környezetvédelem mellett elkötelezett hírességként szólaljon fel a szálló ellen és a tó természeti értékei mellett.

 

Az Avalon 120 szobás szállodát álmodott a partra, a terv ellen már felszólalt az ICOMOS a műemlékvédelem nemzetközi szakmai civil szervezetének magyar biztossága is, amely Tata történeti városképét félti a túlméretezett szállodától. A hotel ellenzői között van továbbá a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, amely szerint az Öreg-tó nemzetközi természetvédelmi jelentőségét veszélyeztetheti a védett terület tervezett beépítése és a szálloda üzemeltetése.

 

A hotel megépítését korábban aláírásgyűjtéssel és népszavazási kezdeményezéssel is megpróbálták megakadályozni helyi civilek, ellenzéki pártok és ellenzéki képviselők – emlékeztet a lap.

forrás168ora.hu




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top