Politika

Kiderült, mennyi volt a NER-lovagok nyeresége: Simicska a fasorban sincs hozzájuk képest

nyugatifeny.hu

Hétszer annyi. De mihez képest…? Mutatjuk!






A 2010 utáni Fidesz-időszak első felében az egyeduralkodónak mondott Simicska Lajos Közgép Zrt.-je nagyjából 500 milliárd forintos bevételre tett szert.

 

A Nemzeti Együttműködés Rendszerének Mészáros-, Szíjj-, Garancsi-féle, illetve Tiborcz-közeli csapata már négyszer ekkora, már

2000 milliárdnyi

pénzhez jutott. Összehasonlításul: Budapest költségvetési főösszege tavaly “csupán”

386 milliárd forint volt.

 

A bevételekből legalább 220-230 milliárdnyi tiszta hasznuk lehetett.

 

Ez épp hétszer akkora összeg, mint amennyit Simicska szerezhetett annak idején – számolta ki részletesen a Válaszonline.

 






Mindezt a főként közpénzfelhasználásra optimalizált nagy építőipari cégek nyilvános beszámolói alapján számolta ki a lap. Ami a nyereségességet illeti, külön kiemelik Mészáros Lőrincet és Szíjj Lászlót. Ők majdnem 2,5-szer intenzívebben termelhetik a profitot, mint Simicska – írja a lap.

 

Így tehát míg Simicska 6,8 százalékos haszonkulccsal dolgozhatott a saját öt éve átlagában, a NER-lovagok kör 15-16 százalékossal.

 

Mindeközben a függetlenebb építőipari vállalatok jellemzően 2-3 százalékos bevételarányos nyereséget tudnak produkálni – náluk tehát hatszor voltak „jobbak” Mészárosék – írja a lap.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top