Politika

Közeleg a rendszerváltás? Ettől a felméréstől rettegett Orbán!

Fotó: Alberto Pizzoli/AFP

Ha a 30 év alattiakon múlna, Orbán már holnap csomagolhatna.






 

Bár a Medián felmérése szerint a Fidesz ugyan képes volt stabilizálni a saját szavazótáborát a koronavírus-járvány idején is, aggodalomra adhat okot a kormánypárt számára, hogy

A 30 ÉVNÉL FIATALABB VÁLASZTÓK KÖRÉBEN MASSZÍVAN ELVÉREZNI LÁTSZIK.

 

A járvány egyébként – a Medián szerint legalábbis – nem sokat változtatott a pártok erőviszonyainak sorrendjén. A Fidesz továbbra is őrzi az előnyét, sőt, a párt támogatóinak elkötelezettsége még úgy tűnik, erősödött is a korábbiakhoz képest (ez mondjuk annyiban nem meglepő, hogy a válságok elején az emberek többsége általában be szokott sorolni a hatalom mögé). A Fidesz szimpatizánsai között a magukat biztos szavazónak mondók aránya jelenleg 68 százalék.

Az ellenzék közül a DK és a Momentum szavazói tűnnek a legelkötelezettebbnek (73 és 70 százalékuk elszánt szavazó), az ellenzék többi pártja 60 százalék körüli biztos támogató körül mozog. Ami komoly aggodalomra adhat okot a kormánypártoknak, hogy nagyon úgy tűnik, a Fidesz a fiatalítási kísérletei ellenére csúnyán elveszteni látszik a generációs csatát, az adatok azt mutatják, hogy

HA A 30 ÉV ALATTIAKON MÚLNA, EGY MOST VASÁRNAPI VÁLASZTÁST AZ ELLENZÉK FÖLÉNYESEN MEGNYERNE.

 






Persze nem most tartják, és a generációs alapú többséget egyelőre még nem a 30 év alattiak birtokolják, a trend azonban már most világosnak látszik: ha a Fidesz nem hozza be a hátrányát a fiatalok körében, csak idő kérdése, és előbb-utóbb el fogja veszíteni a háborút. Megnyerheti Orbán a jelenkor csatáit, de ha a jövőét elveszíti, rendszere halálra van ítélve.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top