Politika

Gyalázatos képmutatás: az emberek helyett a bankokat választotta Orbán

Pestibulvar.hu

A kormány hazug és képmutató módon a járvány elleni védekezésre és a gazdaság újraindítására hivatkozva nemcsak idén, hanem jövőre is megfosztja az önkormányzatokat a gépjárműadóból származó bevételeiktől, a szolidaritási alapba pedig az idei négyszeresét kell majd fizetniük. Mindeközben ott lóg a fejük felett a pallos, hogy bármikor elvehetik a teljes iparűzési adó bevételüket egy új törvény alapján. Mindezzel csak az a baj, hogy az önkormányzatokat nem lehet megsarcolni,





CSAK A TELEPÜLÉSEN ÉLŐ EMBEREKTŐL VEHETNEK EL PÉNZT,

hiszen egy önkormányzat minden egyes fillérjét a településen élőkre költi. Ne legyen kétségünk, Orbán még mindig nem heverte ki az önkormányzati választási vereséget, és úgy véli, eljött a Kossuth téri beszédében beígért elégtétel ideje. Miközben a jövő évi költségvetésben már gazdasági fellendülésről beszélnek, mégis az önkormányzatoktól vonnak el forrásokat,

A BANKOKNAK VISZONT MEGSZÜNTETIK AZ EXTRA ADÓJÁT! SŐT! MÉG VISSZA IS ADNAK NEKIK BELŐLE!

 

Orbán ezzel egyértelműen a bankok és a nagytőkések mellé állt, ezzel egyértelműen kiérdemelve a szocialista kormányokra általa használt kifejezést: “bankárkormány”.

Mindeközben Ausztriában Sebastian Kruz kollégája, ennek az ellenkezőjét teszi, a városok és falvak között egymilliárd eurót oszt szét a kormány. Mindezt azzal indokolja az osztrák kancellár, hogy a koronavírus okozta válság miatt jelentősen csökkentek a települések bevételei, emiatt több helyen felfüggesztik vagy elhalasztják a beruházásokat. Az osztrák támogatás további célja egyebek mellett munkahelyek teremtése is, de szempontként tűzték ki azt is, hogy a pénz legalább 20 százalékát ökológiai célú beruházásokra fordítsák.






 

Akárhogy is nézzük, Ausztria mégiscsak a nyugat, mi pedig itt ragadtunk keleten, köszönhetően a gyalázatos felcsúti gondolkozásnak.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top