Politika

Matovic: a cél az, hogy egyenjogúak legyenek a Szlovákiában élő magyarok

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A cél az, hogy a szlovákiai magyarok teljesen egyenjogú polgároknak érezzék magukat Szlovákiában – hangoztatta Igor Matovic szlovák miniszterelnök Budapesten pénteken, miután munkamegbeszélést folytatott Orbán Viktor kormányfővel.





A közös sajtótájékoztatón Igor Matovic azt mondta: Szlovákia régióit attól függetlenül fogják fejleszteni, hogy kik élnek ott.

 

Hozzátette: azt szeretné, ha mindenki saját anyanyelvére taníthassa gyermekeit, és emiatt ne kelljen félnie, hogy hátrány éri őket.

 

Természetes, hogy Magyarországot érdekli, milyen a szlovákiai magyarok helyzete, miként élnek ők – jegyezte meg.






 

A szlovák kormányfő többször is kiemelte: Trianon után száz évvel az az álláspontja, hogy a múltat nem ők írták, de a jövő a kezükben van.

 

A történelmet megváltoztatni nem lehet – mondta Igor Matovic, hozzátéve: azért tárgyalt a magyar miniszterelnökkel, hogy előre tekintsenek. (MTI)

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top