Politika

Tajtékozva lázadnak a fideszes polgármesterek Orbán döntése ellen!

AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK

Hevesen tiltakoznak a fideszes polgármesterek is az Orbán-kormány tömeges vonatritkításai ellen. A lázadás nem most indult: Csach Gábor, Balassagyarmat fideszes vezetője még május végén követelte 17 másik polgármesterrel együtt a vasút leépítésének megakadályozását, majd nem sokkal később 10 őrségi polgármester írt felháborodott levelet Palkovics László miniszternek.





AZ ELLEN TILTAKOZTAK, HOGY A KORMÁNY ELŐBB KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁST RENDELT EL, MAJD A KEVÉS UTASRA HIVATKOZVA MEGSZÜNTETI A VONATJÁRATOKAT.

 

Most újabb fideszes polgármesterek csatlakoztak a nyílt lázadáshoz. A 24.hu fedezte fel, hogy Magyar Csilla, Kisköre fideszes polgármestere a Facebook oldalán 11 érintett település nevében kelt ki az ideiglenesnek mondott, de véglegesnek tűnő járatritkítások ellen.

 

TILTAKOZUNK A JÁRATRITKÍTÁS ELLEN!11 érintett település, Erdőtelek, Heves, Hevesvezekény, Tarnaszentmiklós, Kisköre,…

Közzétette: Magyar Csilla – Kisköre polgármestere – 2020. június 16., kedd

 

A települések vezetői szerint drasztikus, hogy a Kál-Kápolna és Kisújszállás vonalon a jelenleg közlekedő 6 vonatpár helyett mindössze napi 1 maradt.

A TILTAKOZÓ BEADVÁNYT HEVES, KISKÖRE, ABÁDSZALÓK, KUNHEGYES ÉS KISÚJSZÁLLÁS FIDESZES POLGÁRMESTERE IS ALÁÍRTA!

 

Levelüket a Innovációs és Technológia Minisztériumnak, valamint MÁV- és a MÁV-Start vezetőinek is elküldték. Mint írják, „a járatritkításoknak a kijárási korlátozások idején talán még lett volna létjogosultsága, azonban most, azok feloldása után, a forgalom újbóli élénkülésének időszakában

SZAKMAILAG TELJESEN MEGALAPOZATLAN DÖNTÉSNEK TARTJUK.”

 

A fideszes polgármesterek által is aláírt levélben azt is megjegyzik, hogy az elmúlt időszak a vasúti fejlesztésekről szólt, ezek után érthetetlen, hogy június 6-tól a vonalon közlekedő vonatok 80 százalékát leállítja a MÁVRáadásul vonatpótló buszok miatt 35 perccel nő a menetidő és sok esetben 30-40 perces várakozással kell számolniuk az utasoknak.






 

Az emberek persze emiatt legtöbbször a MÁV szakembereit szidják, holott

A VASÚTNAK SEMMI KÖZE A JÁRATRITKÍTÁSHOZ, A DÖNTÉST A FIDESZ-KORMÁNY HOZTA MEG!

 

Információink szerint a MÁV szakemberei mindent elkövetnek, hogy az utasok számára minél kisebb bosszúsággal járjon a vonatritkítás, de olyan sok járat szűnt meg, hogy a közlekedés zökkenőmentességének biztosítását szakmailag már lehetetlen megoldani.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top