Politika

Karácsony visszaszólt: Orbán hazudik

Pestibulvar.hu

Egy igen hosszú Facebook bejegyzésben reagált Karácsony Gergely főpolgármester Orbán reggeli rádióinterjújában elhangzottakra. A miniszterelnök azt találta mondani, amikor a Lánchíd felújításra terelődött a szó, hogy “Azt szánalmasnak tartom, hogy rendre pénzhiányra hivatkoznak”. Majd hozzátette, a főváros számláján százmilliárd feletti összeg van, “Tele vannak pénzzel, csak értelmesen kell felhasználni. Szurkolunk nekik, hogy sikerüljön”.






 

Ezekkel az állításokkal szemben az igazság az, hogy Karácsony a főváros vezetését

MINTEGY 114 MILLIÁRDOS ADÓSSÁGÁLLOMÁNNYAL VETTE ÁT!

 

Ebből a tarlósi örökségből kellett valahogy menedzselni a főváros működését a válság alatt, miközben folyamatosak voltak az elvonások, parkolódíjak, járványügyi alap, KFK felé ki nem fizetett számlák, főváros által vett járványüghyi eszközök, melyeket a kormánynak kellett volna fizetni, és sorolhatnánk. Karácsony azt mondja, hogy a kormányzat Budapestet egy fejőstehénnek tekinti. “Sikerült is ezt a „fejőstehenet” az elmúlt években csontsoványra éheztetni.

DE VÁGÓHÍDRA MOST ELŐSZÖR AKARJÁK KÜLDENI.”

– írja, majd tényszerűen felsorolja, milyen pénzügyi elvonásokkal és bevétel kiessésekkel kell számolnia ma a fővárosnak. Mindez azt eredményezi, hogy “30 év óta először fordul elő, hogy a főváros nettó befizetőjévé válik az államkasszának, vagyis nem az állam finanszírozza Budapestet, hanem Budapest az államot.” Azt is kifejti Karácsony, hogy miért is nincs ez rendben így. Minden, Budapesten megtermelt

100 FORINTBÓL 97-ET ELVON AZ ÁLLAM MÁS CÉLOKRA.

 

Így az itt megtermelt értékeknek mindössze 2,7 százalékáról dönthet  az önkormányzat. Ez az arány Berlinben több mint 22 százalék, Bécsben több mint 15, Varsóban, Prágában is 7 százaléknál több. A helyzet teljes értelmetlenségére egy példával világított rá: míg az önkormányzati utak fenntartása a települések feladata, a településen tankolt üzemanyagok jövedéki adójából egy fillért sem kapnak az önkormányzatok (pedig ez az adó elvileg erre szolgálna) és most még a súlyadó maradékát is elvonják tőlük.






 

Mindezen intézkedések mögött a főpolgármester azt a szándékot látja, hogy “ne a polgárok igényei, szükségletei,

Miután ma a miniszterelnök és a pénzügyi államtitkár is Budapest költségvetési helyzetéről értekezett, kénytelen vagyok…

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. június 19., péntek

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top