Politika

Szép munka, beázott a másfél éve, 15 milliárdból felújított Szépművészeti Múzeum

168ora.hu

Az MTI tegnap azt írta, hogy három hónap szünet után holnap, azaz szombaton kinyit a Szépművészeti Múzeum. Az Index tegnap azonban kapott egy levelet a múzeum egyik munkatársától, aki nagyon csodálkozott az örömhíren: 






 

„A vasárnapi özönvízszerű eső miatt az épület jelentős vízkárokat szenvedett, az újonnan átadott Román Csarnok például teljesen beázott a falakat díszítő

freskókkal együtt és a műtárgyraktárak, illetve a földszinti állandó kiállítások is vízben állnak”

– állította a levélíró.

 

Az intézmény kommunikációs osztály megerősítette: a Román Csarnok tényleg beázott június 14-én, amikor Budapestre szokatlan mennyiségű csapadék zúdult le, viszont a károk közel sem olyan jelentősek a megítélésük szerint.

 

A Román Csarnok a két sarkán ázott be, szerencsére a károk nem jelentősek, a múzeum és a kivitelezők megvizsgálták az épület tetőszerkezetét és megtették a szükséges lépéseket.  A vízbetörés pontos okának feltárása meg zajlik, a Román Csarnok addig sajnos nem látogatható – tudatták.






 

A múzeum legubbi felújítása alig másfél éve ért véget, a rekonstrukciónak az évtizedekig használaton kívül álló Román Csarnok rendbe rakása  volt a legnagyobb eredménye. A három évig tartó, 15 milliárd forintba kerülő helyreállítás során

a csarnok fölötti tetőszerkezetet is felújították.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top