Politika

Rétvári Bence úgy tudja, négymillióval több embernek van most tartaléka egy váratlan kiadásra, mint 10 évvel ezelőtt

nyugatifeny.hu

Ma sem maradtunk humor nélkül.






Négymillióval nőtt az elmúlt tíz évben azoknak a száma, akiknek van tartaléka egy váratlan kiadásra – hazudta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) parlamenti államtitkára hétfőn Szobon.

 

Rétvári (aki egyben a térség KDNP-s országgyűlési képviselője) a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Pest megyei kirendeltségének szervezésében élelmiszercsomagokat adott át rászoruló embereknek.

 

Az államtitkár az élelmiszercsomagok átadásán azt füllentette: Magyarország sokkal stabilabb helyzetben van, mint tíz évvel ezelőtt, és ez a többi közt a kormány családokat támogató intézkedéseinek köszönhető.

 

Rétvári úgy tudja: amióta a Fidesz van kormányon, 60 százalékkal csökkent a súlyos anyagi nélkülözésben élők száma.

 

Emellett 4 millióval csökkent azoknak a száma, akik nem engedhetnek meg maguknak váratlan kiadásokat – hangoztatta.

 





A politikus elmondta: Magyarország az uniós források egy részét arra használja fel, hogy rászoruló családoknak tartós élelmiszert biztosít.

 

Hozzátette, a csomagokat hónapról hónapra osztják ki a rászorulók között, azok kapják, akiknek a háztartásában háromévesnél fiatalabb gyermek él. Az államtitkár elmondta, hogy az élelmiszercsomag-program mellett munkahelyteremtési és képzési tanácsadást is tartanak.

 

A járványhelyzet miatt eddig a csomagokat vitték a rászoruló családokhoz, most visszatértek ahhoz a gyakorlathoz, hogy a családok jönnek értük – mondta Rétvári Bence.

(MTI korrigálva) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top