Politika

Karácsony szerint hazudik a kormány: Nincs Budapestnek jelentős megtakarítása

nyugatifeny.hu

Vizsgálóbizottságot hoz létre a fővárosi önkormányzat.






A Fővárosi Közgyűlés döntött így, illetve arról is, hogy a Lánchídon sebességkorlátozást vezetnek be. A város megtiltotta, hogy az augusztus 20-i ünnepségen, ha egyáltalán megtartják, használják a hidat.

 

Karácsony Gergely főpolgármester cáfolta a kormány állítását, amely szerint jelentős megtakarításokkal rendelkezik a főváros. A főpolgármester az ATV Start című műsorában csütörtök reggel azt mondta: kicsivel több megtakarítása van Budapestnek, mint adóssága.

 

Budapestnek nagyjából 160 milliárd forintja van állampapírban, és van 114 milliárd adóssága.

 






“És akkor innen jön a többi: nem tudjuk, hogy mekkora gazdasági válság jön, de úgy látjuk, hogy akkora adóbevétel kiesést fog szenvedni a főváros, mint amennyi megtakarításuk van,
tette hozzá. Ráadásul 30 éve nem volt olyan, hogy a fővárosi önkormányzat befizetővé válik a költségvetésből” – mondta.

 

A budapestiek bevonásával akarják alakítani a politikát, mondta Karácsony Gergely a múlt vasárnapi tiltakozó beszélgetésről. Arra a kérdésre, hogy szerveznek-e majd nagyobb tüntetéseket, úgy válaszolt, hogy

“várjuk ki a végét, de valami ilyesmire készülünk.”

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top