Politika

Ocsmány trükkel akadályozza a Fidesz a konzultációs ívek ellenzéki gyűjtését!

Pestibulvar.hu

Borzasztóan bosszanthatja a Fideszt a vissza nem küldött konzultációs ívek ellenzéki összegyűjtése. Mint ismert, Szél Bernadett és Hadházy Ákos független képviselők arra kérik az embereket, hogy küldjék el nekik a kitöltetlen nemzeti konzultációs íveiket, hogy bebizonyosodjon: sokan nem értenek egyet Orbánék hazug propagandájával. Gulyás Gergely erre reagálva a kormányinfón kijelentette:





 „A KONZULTÁCIÓS ÍVEKNEK AZ ELTULAJDONÍTÁSA, NEM JOGOSULT ÁLTALI, FELHATALMAZÁS NÉLKÜLI ÖSSZEGYŰJTÉSE BŰNCSELEKMÉNY, SZEMÉLYES ADATTAL VALÓ VISSZAÉLÉS.”

 

Gulyás ezzel egyértelműen az ellenzéki akcióra utalt. Igen ám, de a konzultációs ívek gyűjtése során mindenki önként adja a sajátját, az ellenzéki szervezők pedig már eleve azt kérik, hogy az emberek a személyes adataikat tüntessék el azokról! Vagyis szó sincs arról, hogy bárki jogosulatlanul jutna hozzá a konzultációs ívekhez, vagy ezek leadása kapcsán személyes adatokat gyűjtene. Ezt igazolja, hogy Gulyás később pontosított, és hozzátette:

HA A KÉRDŐÍVEKEN NINCS SZEMÉLYES ADAT ÉS AZOK BEGYŰJTÉSE A CÍMZETTEK BELEGYEZÉSÉVEL TÖRTÉNIK, AKKOR NEM TÖRTÉNIK BŰNCSELEKMÉNY.

 

Persze adódik a kérdés: ha ez valóban így van és ezzel Gulyás is tisztában volt, miért kellett figyelmeztetnie egy nem is létező visszaélésre?

A válasz erre roppant egyszerű.

GULYÁS VALÓSZÍNŰLEG ABBAN BÍZOTT, HOGY HA A GYŰJTÉS KAPCSÁN BŰNCSELEKMÉNYT EMLEGET, AZ SOK EMBERT ELRIASZT A KÉRDŐÍV LEADÁSÁTÓL.

 

És ez akár be is jöhet a Fidesznek, hisz a legtöbb médium csupán a miniszter mondandójának első felét közölte, vagyis azt, hogy a konzultációs ívek begyűjtése bűncselekmény. A hozzáfűzött pontosítást már szinte senki sem idézte!






 

A kormánypárti tudósítók részéről ez valószínűleg tudatos elhallgatás, a legtöbb újság által használt MTI is csak a kijelentés első felét idézi.

SAJNOS AZ ELLENZÉKI ÚJSÁGOK TÖBBSÉGE IS A TÁVIRATI IRODA FÉLREVEZETŐ ANYAGÁBÓL DOLGOZIK,

és ezzel a Fidesz hamis tájékoztatását szolgálják.

 

Aki az ellenzéknek szeretné adni a konzultációs ívét, az alábbi térkép segítségével megtalálhatja a legközelebbi begyűjtési pontot:




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top