Politika

Pintér és Kásler sem árulja el, mire költik a járványalapból kapott százmilliárdokat

Forrás: MTI/Soós Lajos

Helyettesek válaszoltak, akik szó szerint ugyanazt a reakciót küldték az ellenzéki felvetésre. – írja a nepszava.hu.

Összesen 426 milliárd forintot osztottak szét három minisztérium között a járvány elleni védekezés jegyében

– írtuk meg még májusban, Varju László parlamenti levelezése alapján.

 

A DK politikusa Tállai András belügyi államtitkártól tudta meg a horribilis számot: az is kiderült, hogy az összegből a Belügyminisztérium, a Külgazdasági és Külügyminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma részesült, ám hogy a tárcák milyen feladatokra, mekkora összeget költöttek, kivel szerződtek, azt az államtitkár nem tartotta fontosnak hozzátenni.

Varju nem is hagyta annyiban, a kedvezményezett tárcák vezetőitől próbálta megtudni, mire és mennyit szánnak. A három megkeresettből eddig kettő, az Emmi és a belügy reagált

– Kásler Miklós és Pintér Sándor helyett szokás szerint államtitkárok feleltek, méghozzá tökéletes összhangban:

A védőeszközök beszerzéséről és a védekezés menetéről a kormány tagjai a Parlamentben rendszeresen beszámoltak. A magyar emberek és a kormány összefogásának köszönhetően Magyarország sikerrel zárta a vírus elleni védekezés első szakaszát. Sajnálattal vettük tudomásul, hogy a baloldal ebben az összefogásban nem vett részt, a védekezést és a védekezés vezetőit folyamatosan támadta, és alaptalan hazugságokat terjesztett

– írta Kontrát Károly belügyi és Rétvári Bence Emmi-államtitkár is. A válasz látványosan zárja ki a magyar emberek közösségéből a baloldalt, és mossa össze az állam és a kormány szerepét, ám továbbra sem derül kibelőle, hogy mire is mentek el a kérdéses százmilliárdok.


 

Így csak sejthetjük, hogy ezekből szállították légi hídon Kínából Magyarországba a védőmaszkok és kesztyűk millióit, vagy éppen a célnak nem mindig megfelelő lélegeztetőgépeket. A Járványügyi Védekezési alapban április 6-án  egyébként összesen 633,5 milliárd forint volt – az összegbe pedig beletartozott az önkormányzatoktól teljesen elvont gépjárműadó 34 milliárdja is.

forrásnepszava.hu
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top