Politika

Végleg leszámolnának az előző rendszerrel – A lakosság többsége kiáll Karácsony ötlete mellett!

Forrás: Balogh Zoltán - MTI

Karácsony Gergely Facebook-bejegyzésében kiemelte, hogy elérkezett az idő a főváros parkolási rendszerének átalakítására. Szerinte ugyanis ma a parkolás a várakozás helyett a tárolásról szól,





ÉS EZEN A KORMÁNY ÁLTAL BEVEZETETT INGYENES PARKOLÁS PEDIG CSAK TOVÁBB RONTOTT.

 

“Az új rendszer lényege, amiről elkezdjük az egyeztetést a kerületekkel, hogy aki leparkol, eleinte nem, vagy csak keveset fizet, de a parkolási idő hosszával a díj is emelkedni fog, így a helyek gyorsabban cserélhetnek gazdát és Budapest mozgásban marad.” – Közölte a főpolgármester.

 

A bevezetni kívánt progresszív parkolási rendszer ötletéről készített a Napi.hu megbízásából egy felmérést a Pulzus közvéleménykutató intézet, melynek eredménye szerint a magyarok többsége támogatja Karácsony Gergely ötletét.

Az adatok szerint a teljes magyar lakosságot nézve 40 százalék támogatja, míg csak 25 százalékuk ellenzi az új parkolási rendszer ötletét, a válaszadók 35 százalékának pedig nincs autója, így nem érintett a kérdésben.

A FŐVÁROSI LAKOSSÁGRA BONTVA PEDIG MÉG MAGASABB A TÁMOGATOTTSÁGA A PROGRESSZÍV PARKOLÁSI RENDSZERNEK.

 

Eszerint a budapestiek 43 százaléka véli jó ötletnek, míg az ellenzők 27 százalékon állnak.

 






Ha ez megvalósul, akkor végre sikerülhet egy olyan fővárosi parkolási rendszert kialakítani, melyet Tarlós Istvánnak nem sikerült, és ezáltal egy sokkal élhetőbb Budapestet kaphatunk.

Múlt héten jelentettük be, hogy nekikezdünk régi tervünk megvalósításának, és megreformáljuk a budapesti parkolási…

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. június 24., szerda

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top