Politika

Kimarad az őskor az általános iskolás történelemkönyvekből

Illusztráció: MTI Fotó: Czeglédy Zsolt

A módosított Nemzeti alaptantervnek megfelelő új történelemkönyvekből általános iskolában kimarad az őskor és Hammurapi törvénykönyve is, helyette viszont magyar őstörténetet tanulhatnak majd a diákok – erről beszélt Miklósi László, a Történelemtanárok Egyletének elnöke az ATV Híradónak. – írja a veszpresszo.hu.





Mint mondta: az új, elfogadott tankönyvek is csak részben felelnek meg a módosított alaptantervnek. Hangsúlyozta:

Egyes kérdések esetében – ilyen például a honfoglalás, a magyar őstörténet – nem a tudományos konszenzus által elfogadott véleményből indul ki a tankönyv, hanem mintha egy megszépített múltat szeretnének ábrázolni. A magyarok ősei nem menekülhettek, az dehonesztáló lenne e szerint a gondolkodás szerint. Én azt mondom, jó lenne a tényeket figyelembe venni.

 

Miklósi László úgy véli, a tananyag módszertanilag néhol több évtizedes visszalépést jelent, a minőségen pedig a rohammunka tükröződik.

 

A Köznevelésért Felelős Államtitkárság ezzel kapcsolatban az ATV Híradóval közölte:

Az említett szervezetek sajnos ezúttal is részesei a szokásos politikai támadásoknak. A politikai támadások hátterében pedig az áll, hogy a módosított Nemzeti Alaptanterv vállaltan hazafias, ezért a baloldal kezdettől támadja azt, ahogy most a tankönyveket is. A módosított Nemzeti Alaptanterv szerint készült tankönyveket az Oktatási Hivatal által felkért 130 szakember, szaktanár fejlesztette ki a kerettantervnek megfelelően.

forrásveszpresszo.hu




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top