Politika

Vérlázító, mit műveltek Orbánék az ötödikes törikönyvvel!

Pestibulvar.hu

Miklósi László, a Történelemtanárok Egyletének elnöke számolt be arról az ATV Híradójának, hogy a módosított Nemzeti alaptantervnek megfelelő új ötödikes történelemkönyvekből ezentúl kihagyják az őskort és Hammurapi törvénykönyvét. Helyette viszont





A MAGYAROK “ŐSTÖRTÉNETÉT” FOGJÁK A DIÁKOKKAL MEGISMERTETNI.

 

Amivel alapvetően talán még nem is lenne gond, Miklósi szerint viszont egyes kérdések esetében, ilyen például a honfoglalás és a magyar őstörténet,

“NEM A TUDOMÁNYOS KONSZENZUS ÁLTAL ELFOGADOTT VÉLEMÉNYBŐL INDUL KI A TANKÖNYV, HANEM MINTHA EGY MEGSZÉPÍTETT MÚLTAT SZERETNE ÁBRÁZOLNI”.

 

“A magyarok ősei nem menekülhettek, az dehonesztáló lenne e szerint a gondolkodás szerint. Én azt mondom, jó lenne a tényeket figyelembe venni” – tette hozzá.

Miklósi úgy vélte, a tananyag módszertanilag néhol több évtizedes elmaradásban van, a minőségen pedig “rohammunka tükröződik”.






 

A Köznevelésért Felelős Államtitkárság az üggyel kapcsolatban azt mondta az ATV-nek, hogy

“AZ EMLÍTETT SZERVEZETEK SAJNOS EZÚTTAL IS RÉSZESEI A SZOKÁSOS POLITIKAI TÁMADÁSOKNAK. A POLITIKAI TÁMADÁSOK HÁTTERÉBEN PEDIG AZ ÁLL, HOGY A MÓDOSÍTOTT NEMZETI ALAPTANTERV VÁLLALTAN HAZAFIAS, EZÉRT A BALOLDAL KEZDETTŐL TÁMADJA AZT, AHOGY MOST A TANKÖNYVEKET IS.”

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top