Politika

Gulyás Gergely ötmilliárd forintot oszthat szét útfelújításra a fővárosi kerületek között, de ő dönti el, kinek ad a pénzből

168ora.hu

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ötmilliárd forintot oszthat szét a budapesti kerületek útfejlesztéseire, ha megszavazzák a jövő évi költségvetést módosító salátatörvényt, ami csütörtökön került fel a Parlament honlapjára.


 

Ez az összeg közel azonos a kormány által a települési önkormányzatoktól elvont gépjárműadó összegével, és a kerületek számára komoly segítség lenne.

 

A törvényjavaslat szövege alapján azonban nem valószínű, hogy az önkormányzatok mindegyikét érintő kompenzáció volna a szándék, a törvénytervezet szerint ugyanis Gulyás

kérelem nélkül támogatást nyújt,

vagyis annak ad az 5 milliárd forintból, akinek csak akar. Akár azt is megteheti, hogy a tejes összeget egyetlen kerületnek fizeti ki, vagy csak fideszes polgármester által vezetett önkormányzatnak juttat a keretből – írja a G7 gazdasági portál.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top