Politika

Kósa Lajos megkérte a Fideszt, ne csak egyféle sört lehessen inni a fesztiválokon, másnap már el is fogadták a javaslatát

168ora.hu

Az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága csütörtökön már el is fogadta Kósa Lajos javaslatát, miszerint sem a sör, sem az üdítő vagy az ásványvíz értékesítésére nem köthetnének kizárólagos szerződést a nagy gyártók a forgalmazókkal. A politikus a jövő évi költségvetést megalapozó törvényjavaslathoz nyújtott be módosítást.


 

Kósa szerdán jelentette be a Facebookon, hogy aznap megkérte a Fideszt, „teljes mellszélességgel, egységben avatkozzunk bele” a hazai sör- és üdítőital-piac szabályaiba. Kósa azt szeretné,

ha a nagy fesztiválokon ne csak egy márkát lehessen kapni,

mert az korlátozza a versenyt, hátrányos a hazai kézműves-, kisméretű gyártók és forgalmazók számára, vélte.

 

„Olyan rendszert szeretnénk bevezetni, amely olyan lehetőségeket nyit a magyar sörösök és üdítősök számára, mint amilyeneket élvezhetnek az osztrákok, a csehek, a szlovákok, a németek a saját hazájukban” – írta a politikus.


 

A DK-s Arató Gergely a parlamenti vitában kijelentette: attól, hogy egy sörgyár külföldi tulajdonú, még hazai gyártó, hiszen Magyarországon van, magyarokat alkalmaz és adót is itt fizet. „Ne tegyünk már úgy, mint ha csak a Csíki Sör lenne a hazai gyártó” – tette hozzá. Kósa erre azt mondta:

egyelőre a Csíki Sör román gyártó, és itt csak forgalmaz.

 

A javaslat pedig nem diszkriminál származási hely alapján, csupán az oligopóliumok letörését javasolja.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top