Politika

Nem csak a gyerekek örülnének: Így alakítaná át a fővárosi oktatást Budapest vezetése

nyugatifeny.hu

És igazából nem kerül semmibe.






A főváros csúsztatott iskolakezdést javasol a járvány második hulláma elleni védekezés részeként, tette közzé közleményében a fővárosi városvezetés.

 

A reggel 7 és 8 közötti csúcsforgalom idején a közösségi közlekedésben utazók egyharmada diák, főként közép- és felsőoktatásban tanuló. Azért, hogy ősztől se alakulhasson ki zsúfoltság a közösségi közlekedésben,

a BKK és Budapest vezetése is azt javasolja az iskoláknak, hogy 8 helyett 9 órakor kezdődjön az iskola.

 

A BKK szerint így 20 százalékkal lehetne csökkenteni az utasszámot a járműveken.

 






Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes elmondta, hogy még további egyeztetésekre hívják emiatt az intézmények vezetőit. A BKK és a főváros mindent megtesz, hogy helyreállítsák a bizalmat a közösségi közlekedéssel kapcsolatban és minimalizálják a fertőzésveszélyt, mondta.

 

Erről egyeztetett a városvezetés és a BKK, az EMMI, a KLIKK, 10 budapesti tankerület, az Alapítványi és Magániskolák Egyesülete, a Budapesten több oktatási intézményt fenntartó egyházak (katolikus, református, evangélikus, MAZSIHISZ, baptista), a felsőoktatási intézmények, szakképzési centrumok, Pedagógusok Szakszervezete és Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete képviselőivel.

 

Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes azt mondta: a munkáltatókkal hasonló fórumot szerveznek, hogy azokon a munkahelyeken, ahol a termelést ez nem befolyásolja, szintén lehetséges legyen a csúsztatott munkakezdés.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top