Politika

Megszólalt a Fidesz a rekordmagas munkanélküliséggel kapcsolatban

A kép illusztráció! - Forrás: Szabad Magyar Szó

A legfrissebb kutatások szerint már több mint 400 ezer munkanélküli van az országban a válságkezelés kormányzati elmulasztása miatt, százezrek juthattak hasonló sorsra.





A Demokratikus Koalíció szerint a kormány magára hagyta az embereket a válságban. Nem elég, hogy az Orbán-kormány gyáva volt az érdemi válságkezeléshez, nem elég, hogy gyenge volt a munkahelyek megvédéséhez, még arra is képtelen, hogy időben fizessen álláskeresési járadékot a már kirúgottaknak.” – írta délelőtt közleményében a DK

 

Nem kellett sokat várni a Fidesz reakciójára, amely elismeri ugyan azt, hogy ma 425 ezer (!) ember van munka nélkül az országban, de a közlemény érdemi része nem több, mint szokásos “Gyurcsányozás”.

 

Molnár Csaba keddi online sajtótájékoztatóján egyebek mellett azt mondta, még a legfrissebb kormányzati számítások szerint is több mint 425 ezer munkanélküli van Magyarországon, és az álláskeresési támogatást csak három hónapon keresztül folyósítják.
A Fidesz reakciójában az áll, “elképesztő”, hogy Gyurcsányék a járvány elleni gazdaságvédelmi intézkedéseket is támadják.








Az álláskeresési támogatást minden, az államhoz, a kormányhivatalokhoz segítségért forduló jogosultnak meg kell kapnia a törvényben előírt határidőn belül – közölték.


“Ha Gyurcsányékon múlna, már sokaknak se munka, se álláskeresési támogatás nem lenne. Ők ugyanis nem bér- és munkahelyvédelmi támogatással kezelnék a válságot, hanem megszorításokkal, ahogy kormányzásuk alatt is tették” – hangsúlyozták.
Hozzátették, hogy most sem támogattak egyetlen gazdaságvédelmi intézkedést sem, és már azt is kijelentették, hogy a jövő évi költségvetést sem szavazzák meg, amely a magyar gazdaság és a munkahelyek védelmére 2500 ezer milliárd forintos pénzügyi alapot biztosít.
” – írta meg az MTI

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top