Politika

Pofátlan választ adott a kormány az ellenzéki javaslatra!

Forrás: hirtv.hu

Kedden tartott sajtótájékoztatót a Pénzügyminisztérium József nádor téri székhelye előtt Horváth Csaba, Zugló szocialista polgármestere és Tüttő Kata, az MSZP főpolgármester-helyettese, ahol a Pénzügyminisztérium Várba költöztetése ellen szólaltak fel – közölte a 444.hu.


 

Horváth javaslata szerint

AHELYETT, HOGY A PÉNZÜGYMINISZTÉRIUMOT A BUDAI VÁRBA KÖLTÖZTETNÉ A KORMÁNY 50 MILLIÁRD FORINTÉRT, INKÁBB TÁMOGASSA 10 MILLIÁRD FORINTTAL A LÁNCHÍD FELÚJÍTÁSÁT.

 

A szocialista polgármester szerint felesleges kidobni újabb milliárdokat a költözésre, miközben a mostani épület is, ahol 1947 óta található a tárca, megfelelő munkakörnyezetet biztosít a dolgozóknak.

Tüttő Kata arról beszélt, hogy Orbán hétfőn az Országgyűlésben azt mondta, a Magyar Államkincstár tájékoztatása szerint a fővárosi önkormányzat március 31-én 180 milliárd forintos állampapír-állománnyal rendelkezett.

 

A főpolgármester-helyettes kifejtette, hogy ez csak a mérleg egyik oldala, a másikban azonban ott van az előző városvezetés által eldöntött, leszerződött 240 milliárd forintnyi számla, szerződés, amit ki kell fizetni,

TOVÁBBÁ 114 MILLIÁRD FORINTNYI HITEL ÉS RENGETEG ADÓSLEVÉL.

 

Tüttő hozzátette, hogy a fővárosban 3 millió négyzetméter azonnal felújítandó, rossz állapotú út van, több száz kis híd és felüljáró, valamint több 100 kilométernyi vízvezeték-hálózat, aminek az állapota nem látszik. A főpolgármester-helyettes hozzátette, hogy az elmúlt 9 évben jóval kevesebb utat és vízcsövet újítottak fel, mint amennyire szükség lett volna.

HA VOLT AZ ELŐZŐ VEZETÉSNEK 180 MILLIÁRD FORINTJA, AKKOR MIÉRT HAGYTA LEROMLANI AZ UTAKAT? – KÉRDEZTE.

 


Az MSZP sajtótájékoztatójára reagált a Fidesz is, melynek lényege az volt, hogy Karácsony újítsa fel a Lánchidat, hiszen a kormány is felújította a budai várat.

 

Azt azonban elfelejtik közölni, hogy míg a nemzet jelképére csak 6 milliárdot szánnak, addig például a Miniszterelnökség Várba költözésére körülbelül 20 milliárdot költöttek az adófizetők pénzéből, most pedig újabb 50 milliárdból költöztetnék el a Pénzügyminisztérium költözésére.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top