Politika

Hatalmasra nőtt a munkanélküliség – Az álláskeresési támogatásra jelentkezők is hónapokig várhatnak a járandóságukra

civilhetes.net

A 24.hu írta meg egy olyan ember történetét, aki hiába veszítette el az állását még a válság legelején, két hónapot kellett várnia az álláskeresési támogatásra. – írja közleményében dr. Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke, az Európai Parlament Gazdasági Bizottságának tagja.





Mivel a legfrissebb kutatások szerint már több mint 400 ezer munkanélküli van az országban a válságkezelés kormányzati elmulasztása miatt, százezrek juthattak hasonló sorsra.

 

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány magára hagyta az embereket a válságban. Nem elég, hogy az Orbán-kormány gyáva volt az érdemi válságkezeléshez, nem elég, hogy gyenge volt a munkahelyek megvédéséhez, még arra is képtelen, hogy időben fizessen álláskeresési járadékot a már kirúgottaknak.

 

Ezeket az embereket a kormány kétszeresen árulta el: egyszer akkor, amikor nem védte meg a munkahelyeiket, egyszer pedig akkor, amikor még az álláskeresési támogatást sem fizette ki nekik időben.

 

A Demokratikus Koalíció szerint elfogadhatatlan, hogy tisztességes magyar emberek és családok mennek tönkre a kormány gyengesége és gyávasága miatt, mert Orbán Viktor és kormánya nem képesek kezelni a válságot.






 




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top