Politika

Botrányos választ adott a Miniszterelnökség a kormány egyik legvitatottabb tervére!

Fotó: Szecsődi Balázs/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI/MTVA

Kedden számoltunk be arról, hogy a kormány egy titkos tervben nagyszabású gátépítésbe kezdene a Hajógyári-szigeten, melynek következtében csaknem 3 hektárnyi fát vágnának ki. A 444.hu írta meg, hogy az ügyet napvilágra hozó Népszava, kérdésekkel fordul a Miniszterelnökséghez, miután kiderült, hogy





A KORMÁNY DRASZTIKUSAN ÁT AKARJA ALAKÍTANI A SZIGET LÁTKÉPÉT.

 

A Miniszterelnökség válaszában azt írta, már évek óta folynak az egyeztetések arról, hogy a Hajógyári-szigetet át kell alakítani, mivel az a főváros egy olyan kihasználatlan és rendezetlen zöldterülete, melynek sport-, szabadidős és kulturális célú fejlesztése indokolt.

IGAZ, HOGY LEGALÁBB 1000 FÁT KÉSZÜLNEK KIVÁGNI, DE VÁLASZUKBAN HOZZÁTETTÉK, HOGY SZERINTÜK AZ ÁTALAKÍTÁSOKNAK KÖSZÖNHETŐEN A SZIGET SZEBB ÉS RENDEZETTEBB LESZ.

 

Kiemelték azt is, hogy a fakivágás védett természeti területen kizárólag külön természetvédelmi engedély alapján végezhető, és ilyen eljárás jelenleg nincs folyamatban.

 

A Miniszterelnökség továbbá állítja, hogy az előkészítési feladatokhoz szükséges tulajdonosi hozzájárulásokat az Országos Vízügyi Hatóságától, a III. kerületi- és a fővárosi önkormányzattól egyaránt megkapta.






 

A lap azonban megkereste Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármesterét, aki határozottan cáfolta a Miniszterelnökség kijelentését!

A POLGÁRMESTER ÁLLÍTJA, HOGY A III. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ELŐZETES TULAJDONOSI HOZZÁJÁRULÁST NEM ADOTT A HAJÓGYÁRI-SZIGETI GÁTHOZ.

 

A gát megépítését korábban Karácsony Gergely is ellenezte, de ezt a kormány azzal játszotta ki, hogy az előző városvezetés még az októberi választások előtt 4 nappal kiadta a tulajdonosi hozzájárulást a tervezéshez szükséges, geotechnikai feltáró fúrások elvégzéséhez.

 

Karácsony pedig kijelentette, hogy mindent el fognak követni annak érdekében, hogy nem kerüljön sor nagyjából 1000 fa kivágására.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top