Politika

Mindenkit hülyének akart nézni Deutsch, aztán pofon csapták a valósággal

Fotó: Marc Dossmann / Európai Parlament

Hiába teltek el napok azóta, hogy kiderült, a Fidesz volt perui nagykövete, Kaleta Gábor egy év felfüggesztettel, és pár százezer forintos pénzbüntetéssel megússza, hogy tízezerszám tárolt kiskorúakról pornográf felvételeket a laptopján, a kormánypártok feltűnően hallgatagok maradtak az ügyben (pedig gyakorta nem fogják vissza magukat, ha bírósági ítéletek kommentálásáról van szó). Kivételt képzett ez alól Deutsch Tamás, aki azt írta az ítéletről, hogy





“SZÉGYEN ÉS GYALÁZAT, TISZTELT VÉGTELENÜL FÜGGETLEN MAGYAR BÍRÓSÁG”.

 

Deutsch kijelentése már csak azért is nevetséges, mert azt sugallja, mintha a bíróság lenne felelős azért, hogy Kaleta ennyivel elsétálhatott. Pedig, ahogy arra Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője rámutatott, a feltűnően enyhe ítéletre azért kerülhetett egyáltalán sor, mert a Polt Péter vezette ügyészség – miután Kaleta bűnösnek vallotta magát – vádalkut kötött a volt nagykövettel. Az alku után a bíróság keze eleve meg volt kötve: a magyar jogrend beismerő vallomás esetén a jelen helyzetben nem ad lehetőséget ennél szigorúbb ítélet kiszabására.

 

Deutsch tehát, jó fideszes szokás szerint úgy uszít a bíróság ellen, hogy közben nyilván pontosan tisztában van vele, hogy a parlamenti kétharmaddal rendelkező pártja bármikor változtathatna a büntetőjogi kereteken, másrészt azt is tudja, hogy sokkal inkább az ügyészségen múlt, hogy egyáltalán ilyen ítélet születhetett, semmint a bíróságon.

Ujhelyi posztja itt megtekinthető:





‼️‼️‼️ Eddig nem akartam megszólalni a Kaleta-botrány ügyében, de Deutsch Tamás nyilatkozata és a kormánypárti…

Közzétette: Ujhelyi István dr. – 2020. július 4., szombat

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top