Politika

Tüntetés készülődik a bulinegyedben, utcára vonulnak a DK-s polgármester tervei ellen

168ora.hu

„A bulinegyedet nem bezárni kell, hanem okos, konszenzuson alapuló megoldást kell találni”.

 






Noha utóbbi mondat a kerületet vezető Niedermüller Pétertől származik, még sem úgy tűnik, mint ha a megegyezés felé mennének a folyamatok. Sőt, annyira elmérgesedni látszik a helyzet, hogy

szerdán fél 5-kor tüntetést szerveznek a vendéglátósok a kerületvezető zárórával kapcsolatos tervei ellen.

 

Pontosabban gyászmenetet. Mint a Night Embassy of Budapest az a rendezvény Facebook-meghívójában írja, nehéz szívvel közöljük, hogy Budapest éjszakai élete a COVID-19 pandémia alatt halálos sebet kapott, és a fejetlen kerületi rendeletek és  a közterületi állapotoktól kapott utolsó sebben életét vesztette.”







Bulinegyed - Népszavazást tartanak az erzsébetvárosi vendég

Életkép a bulinegyedből. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Úgy folytatják, „minden vendéglátóst, szakácsot, zenészt, dj-t, producert, kollektívát, klubtulajdonost, wc-s nénit, kidobót, színészt, művészt, írót és költőt, goást, technóst, dubsteppest, rockert és rappert, minden éjszakai buszsofőrt, ápolót, futárt, promótert, hangtechnikust, kreatívot, öreget és fiatalt egyaránt várunk szeretettel hogy csatlakozzanak a temetéshez, ünnepeljük együtt egy letűnt kor alkonyát.”

 






A megmozdulás válasz arra az önkormányzati fellépésre, amely csendrendelettel, fokozott rendészeti jelenléttel igyekszik a bulinegyedben rendet tenni.

Igazoltatás a negyed egyik vendéglátóhelyén.

A kerület DK-s polgármestere korábban egy vitában azt mondta,

az önkormányzat nem ellensége a vendéglátósoknak.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top