Politika

Milliárdokat önt a vidéki turizmusba a kormány, de Budapestet hagyná csendben megfulladni

168ora.hu

Bár a koronavírus-járvány miatt főleg a budapesti turizmus omlott össze, ennek ellenére az Orbán-kormány egy fillérrel sem támogatja a budapesti szálláshelyeket






– írja az Mfor.

 

Vidéken ráadásul már szinte az összes szálloda kinyitott, míg Budapesten – noha ott termelik meg a GDP 40 százalékát – számos, nemzetközi hírű szálloda még zárva van. A turizmust és a szállodaipart a kormány a Kisfaludy-programon keresztül igyekszik menteni, amit eredetileg úgy találtak ki, hogy

csak vidéki szálláshelyek pályázhatnak,

a legfeljebb 8 szobás szálláshelyének tulajdonosai részt vehetnek egy 60 milliárd forint keretösszegű támogatási programban.

 

Ennek célja, hogy 28 ezer szálláshely összesen 55 ezer szobájának mindegyike szobánként 1 millió forint támogatást kapjon még ebben az évben, annak érdekében, hogy ezzel is támogassák a magyar kisvállalkozókat a válságból való kilábalásban – így szól a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) legutóbbi pályázati felhívása.






 

Vendéglátás - Budapest - Az InterContinental Budapest Hotel ?

InterContinental Budapest Hotel Fotó: Jászai Csaba

Az Mfor hozzáteszi,

a támogatási igényt július 15-ig lehet benyújtani, de fővárosi helyek nem pályázhatnak.

 

Úgy fogalmaznak, igaz, hogy a korábbi Kisfaludy-programok is a vidéki helyekre lettek kitalálva, de ezen a koronavírus-járvány után sem változtatott a kabinet. A lap rávilágít arra is, hogy a magyarországi vendégéjszakák 40-45 százaléka Budapesten realizálódik.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top