Politika

Akkora lehetett a pánik a Fideszben Kaleta miatt, hogy olyat tettek, amit soha

Pestibulvar.hu

Alig néhány óra alatt száznyolvan fokos fordulatot vett a Fidesz gépezete Kaleta Gábor pedofilbotrányával kapcsolatban. Ismeretes, az eddigi időszakot jobbára a teljes hallgatás jellemezte a kormánypártok részéről. Kaletát kezdetben a hírek szerint a legnagyobb titokban hozták haza Peruból, és ha az Index meg nem szellőzteti az ügyet, valószínűleg teljesen a szőnyeg alá söpörték volna.






 

Sokáig még azután sem fűztek hozzá semmi érdemlegeset, hogy az ügy már nyilvánosságra került. Az első valamire való reakciót Deutsch Tamás adta, miután a bíróság kihirdette Kaleta pofátlanul enyhe első fokú ítéletét. Hogy zsigerből-e, vagy tudatos kommunikáció mentén, azt nem tudni, de Deutsch ekkor már próbálta eltolni a kormánytól a felelősséget, egyenesen rá a bíróságokra, holott már tudni lehetett, hogy az ügyben eljáró bíró keze meg volt kötve, és csak olyan ítéletet szabhatott ki, amilyet a Fidesz ügyészsége indítványozott/Büntető Törvénykönyve megengedett (ahhoz ugyanis, hogy a hasonló bűncselekményért példásabb büntetést kapjon az elkövető, arra lett volna szükség, hogy a Fidesz parlamenti többségének birtokában változtasson a jogszabályi környezeten).

 

Tegnap erre az MSZP egyébként már javaslatot is tett, Szakács László, a párt elnökhelyettese egy olyan nyilvántartás bevezetését szorgalmazta, amelyben bárki információt szerezhetne arról, kik követtek el gyermekpornográfiával kapcsolatos bűncselekményt. A javaslat szerint az elkövetők a büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól sem mentesülnének, ahogy Szakács fogalmazott:

“EGÉSZ ÉLETÜKBEN LEGYEN PRIUSZUK, VISELJÉK EZT A BÉLYEGET”.

 

A Fidesz délután az MSZP javaslatát még csak egy gúnyolódó közleménnyel kommentálta. A közleményben egy adag sorosozás mellett álszentséggel vádolták a baloldalt, és felrótták nekik, hogy korábban nem támogatták a Fidesz új Büntető Törvénykönyvét, amely a gyermekek ellen elkövetett szexuális bűncselekmények szigorúbb büntetését is szorgalmazta. A párt hozzátette: “ezután is képesek minden támogatást megadni a gyermekek még fokozottabb védelméhez, a bűnözőknek ugyanis börtönben a helye”.

 






Hogy vajon mennyire tarthattak attól, hogy a kemény szavak és a gúnyolódás ellenére könnyen rájuk égetheti Kaleta pedofilbotrányát az ellenzék, azt jelzi, hogy néhány órával a gúnyolódó, a javaslatra semmit nem reagáló közlemény után Kocsis Máté olyat tett, amit eddig szinte soha (talán az iskolabezárások kivételével), a Facebookon ugyanis

UGYANAZT A JAVASLATOT JELENTETTE BE A FIDESZ SAJÁTJAKÉNT, AMIT DÉLUTÁN MÉG AZ MSZP JAVASOLT, ÉS AMIRE ŐK AKKOR MÉG SZÁNDÉKOSAN NEM REAGÁLTAK SEMMIT.

 

Kocsis a különösen keménykedő hangvételű posztjában azt írta,

“UNDORÍTÓ, AMIT KALETA GÁBOR TETT, A BÍRÓSÁG ÍTÉLETE PEDIG FELHÁBORÍTÓ ÉS ELFOGADHATATLAN.”

 

Hozzátette: hiába fellebbez Kaleta, “az ügynek még nincs vége”, a kormány pedig valamennyi gyermekvédelmi jogszabályt felül fogja vizsgálni és szigorítani fogja úgy, hogy a pedofilok ezentúl “a legsúlyosabb büntetéseket kapják, ne reménykedhessenek a bíróság enyhe ítéletében sem, és a jövőben nyilvános listákat lehessen vezetni róluk”.

 

Hogy vajon miért csak azután voltak hajlandók lépni a szigorítás ügyében, hogy több hónap után elkezdett rájuk égni Kaleta általuk is sokáig titkolt és elhallgatott botránya, az ellenzék pedig kezdte kiragadni a kezükből a kezdeményezést, arról Kocsis a posztban nem tett említést. Bármiért is léptek viszont, azt mindenesetre jó látni, hogy végre beindult valami a témában, és bár Kaleta ügyére ez már nem lesz hatással, a jövőben elkövetett hasonló bűnökért remélhetőleg már példásabb büntetést fognak tudni kiszabni a bíróságok.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top