Politika

Dobrev Klára figyelmeztet: Undorító húzásra készülnek a jövő héten Orbánék (+videó)

nyugatifeny.hu

Zsarolni akarják az Uniót, hogy az engedje tovább lopni a Fideszt.






A kormány rendkívüli parlamenti ülést hívott össze a jövő hétre az Európai Bizottság által összeállított gazdasági mentőcsomaggal és az európai hitelfelvétellel kapcsolatban – figyelmeztetett Dobrev Klára, az Európai Parlament DK-s alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján.

 

Dobrev felhívta a figyelmet: Orbán Viktor egy olyan határozati javaslatot akar elfogadtatni a parlamenttel, amely arra kéri a kormányt, hogy csak akkor támogassa az európai hitelfelvételt és az Európai Bizottság gazdasági mentőcsomagját,

  • ha az Európai Tanács leállít minden, az Orbán-kormány elleni 7-es cikkely szerinti eljárást,
  • illetve ha az uniós pénzek kifizetését nem kötik a jogállami kritériumok betartásához.

 

Vagyis inkább ne kapjanak uniós támogatást a magyar kisvállalkozók, munkanélküliek, vagy az egészségügy, ha abból a pénzből a fideszesek nem tudnak lopni.

„Orbán Viktor a jövő heti határozati javaslattal azt akarja hivatalos dokumentumba foglalni, hogy csak akkor kell neki az uniós pénz, ha azt el is lehet lopni”

– közölte Dobrev Klára, aki szerint Orbán nem mer csatlakozni az Európai Ügyészséghez, és pontosan tudja, hogy nem mond igazat, amikor azt mondja: az uniós forrásokat a civil szervezetekre, kisvállalkozókra, gazdákra és az egészségügyre költötték.

„Orbán nem tudja megvédeni azt a politikát, amely rokonai, családja, szomszédai, barátai számára irdatlan összegeket halmozott fel, ehelyett inkább zsarol”

– jelentette ki Dobrev Klára, aki azt is közölte a DK magyar parlamenti frakciója

nemmel fog szavazni

erre a határozati javaslatra, a DK-s európai parlamenti képviselők pedig az Európai Parlamentben fognak harcolni azért, hogy a korrupt diktatúrák ne kaphassanak a közös európai pénzekből.






 

Bővebben Dobrev Klára mai videójában:


forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top