Politika

Volt egy kis mutogatás és beszólás a parlamentben

Nunkovics Tibor - Forrás: index.hu

A jobbikos Nunkovics Tibor állítólag zsidózott a parlamentben 





Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP-) delegációvezetője a nagyobbik kormánypárt álláspontját ismertetve elmondta, a 750 milliárd eurós uniós hitelfelvételi javaslat jelenlegi formájában elfogadhatatlan a magyar embereknek, mivel az igazságtalanul osztja el a forrásokat.

 

Kiemelte, álságosak a jogállamisági feltételek, mivel azok valójában a tagállamokkal szembeni önkényes politikai zsarolás eszközei a brüsszeli bürokrácia kezében.
A jogállamisági mechanizmus pont annyira szolgálja a jogállamiság ügyét, mint a kommunista időszakban a szocialista demokrácia szolgálta a demokrácia ügyét” – fogalmazott.
Deutsch Tamás elmondta, az ellenzék “buzgó mócsing brüsszelitaként viselkedve” minden energiájával azon van, hogy minél több forrást vegyen el a magyar emberektől. “Nem orbántalanítani, hanem magyartalanítani akarják a nekünk járó uniós forrásokat” – mondta.
Deutsch Tamás felszólalását követően Soltész Miklós (KDNP) kért szót ügyrendben és azt közölte, amikor a Fidesz politikusa arról beszélt, hogy korábban zsidó származású képviselők listázását kérte a Jobbik, akkor az ellenzéki frakció tagja, Nunkovics Tibor “teljesen egyértelmű szólást, illetve jelet tett“, majd felmutatott az emelvényen szónokló Deutsch Tamásra. (MTI)

 

Heves hangulatú közjáték zavarta meg a keddi parlamenti ülést, amelyen egy EU-s hitelfelvételi mentőcsomagról vitázott a magyar országgyűlés: Deutsch Tamás felszólalása után szót kért a KDNP-s Soltész Miklós, és azt mondta, hogy amikor Deutsch arról beszélt, hogy a Jobbik zsidó képviselők listázását kérte, és ettől Karácsony Gergely sem határolódott el, akkor Nunkovics Tibor jobbikos képviselő “teljesen egyértelmű szólást illetve jelet tett, majd felmutatott az emelvényen beszélő Deutsch Tamásra, őt is a zsidóságával vállalva. Többen látták, ezt, amit ön mondott“.

 

 

(A közvetítésben nem lehetett ilyesmit látni-hallani, így nem tudjuk pontosan, mi történt.) A sorok közül “így van“, “szégyen, gyalázat” közbekiabálásokat lehetett hallani, hangzavar támadt, majd az ülést levezető elnök, a KDNP-s Latorcai János elvette a szót Soltésztól, mert az ügyrendi felszólalásokra csak egy perc van.






 

Én tudom, hogy ez egy nagyon súlyos kifejezés volt, és ez egy nagyon súlyos dolog, úgy gondolom, a Ház ezt meg fogja vizsgálni ezt a felszólalást”, mondta Latorcai, taps közepette.

 

Nunkovics Tibor is szót kért. Azt mondta, “szégyen az, hogy nem hallják, hogy az ember mit mond“. Elismerte, hogy bekiabált, ezért elnézést kért, de hozzátette, hogy “ennek tartalma viszont semmilyen összefüggésben nincs azzal, amit önök itt most állítanak, és ezt majd a jegyzőkönyv bizonyítani is fogja.

“Szégyen, hogy ilyet csinálnak, szégyen”, mondta. (index.hu)

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top