Politika

Aggasztó: a rendőrség 41 gyorstesztet végzett, amelyből 9 lett pozitív

Szolgálatot teljesítő rendőrök a kijárási korlátozások idején - Forrás: MTI

Amúgy sem vitték túlzásba a gyorstesztek beszerzését, mindössze 280 darabot vettek, összesen 928 ezer forintért – és ezekből csak 41-et használtak el június 25-éig.





Népszava kikérte a rendőrség járványügyi büdzséjét, amelyet a Magyar Nemzet egy nappal korábban kapott meg.

 

Az ORFK a lapnak küldött összesítéséből kiderül, a rendőrség június 25-ig 1 659 188 599 forintot költött a járvánnyal kapcsolatos feladatokra, beszerzésekre. Ebből 473,55 millió forint jutott kimondottan a védőfelszerelésekre, több tízezer FFP1-FFP3 típusú maszk, fertőtlenítő szerek, overallok vásárlására.

 

Fotó: police.hu

Hogy a rendőrség mire költötte a kérdéses összeg fennmaradó kétharmadát, 1,185 milliárd forintot, azt az ORFK nem tartotta fontosnak közölni.

 






Annyi biztosan tudható, hogy nem kizárólag teszteket vásároltak a hatalmas összegből, hiszen gyorstesztből csupán 280 darabot vettek, összesen 928 ezer forintért – és ezekből  csak 41-et használtak el június 25-éig.

 

Ez azonban kérdésessé teszi a rendőrségnél mért kedvező járványadatokat is: lapunk számolt be elősz9r arról, hogy rendőrség mintegy 40-42 ezres személyi állományából  június 25-ig csak kilenc igazolt koronavírus-fertőzött dolgozót találtak.

 

Ha a kilenc fertőzöttet a 41 elvégzett gyorsteszt segítségével szűrték ki, az kimondottan aggasztó eredménynek számítana.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top