Politika

Orbán most őrjönghet – Kényes adatok szivárogtak ki!

Pestibulvar.hu

Elképesztően aggasztó adatok derültek ki, mely egész más képet fest a magyarországi koronavírus-járványról. Az Index azt írja egy levél kapcsán, melyet Müller Cecília országos tisztifőorvos küldött a Főpolgármesteri Hivatalnak, hogy





A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY IDEJÉN A REGISZTRÁLT FERTŐZÖTTEK MINTEGY NEGYEDE KÓRHÁZI FERTŐZÉSKÉNT KAPTA EL A KORONAVÍRUST, A HALÁLESETEKNEK PEDIG CSAKNEM A FELE IS ILYEN INTÉZMÉNYI FERTŐZÉS MIATT KÖVETKEZETT BE.

 

A levél szerint: “A járvány kezdete óta az egészségügyi intézményekben nozokomiális járványhoz köthetően 1062 személynél igazoltak PCR-vizsgálattal COVID-19 fertőzést, közülük 260 fő ápolt hunyt el.”

 

(A nozokomiális járvány olyan fertőzést jelent, amely legalább két embernél “az egészségügyi ellátás következtében alakul ki”.)

A levél megírásakor (július 14-én) 4258 regisztrált fertőzött volt az országban, ebből tehát 1062-en kapták el kórházban a koronavírust! Közülük pedig 260 ember hunyt el, ami az összes halálesetnek (595 fő) egy igencsak jelentős része.

 

444.hu többször is próbálta megtudni az Operatív Törzstől, hogy hányan kaphatták el a fertőzést egészségügyi intézményekben, de választ sosem kaptak a kérdésre, és ilyen adatsor sem létezett a kormányzati honlapon.

 

Merkely Béla egy nem nyilvános YouTube-videón megnézhető előadáson beszélt arról, hogy “a járvány nem eszkalálódik a népességben, nincs tömeges fertőzés, viszont veszélyben vannak a kórházak, idősotthonok és hajléktalanszállók.”

 






Oroszi Beatrix, a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakértője pedig még április végén beszélt arról, hogy az akkori megbetegedések mintegy 30 százaléka köthető kórházi járványhoz vagy az egészségügyi ellátáshoz, valamint, hogy 34 kisebb járványt fedeztek fel összesen 20 kórházban.

 

Müller Cecília most kikerült leveléből az is kiolvasható, hogy július 12-ig összesen 33 idősotthonban, 13 budapesti és 20 vidéki intézményben azonosítottak koronavírusos betegeket. 921 lakó és 137 dolgozó lett beteg, több mint a felük már meggyógyult, azonban 140-en meghaltak.

 

Karácsony Gergely május elején írt arról, hogy “a kormány megmagyarázhatatlanul nagy arányban küldte haza a kórházakból a betegeket. Hogy miért, arra érdemi válasz azóta sincs.

LEHET, HOGY ENNEK A LÉPÉSNEK KÖZE VAN A KÓRHÁZI KORONAVÍRUS-FERTŐZÉSEKHEZ?”

 

A főpolgármester akkor abban reménykedett, hogy egyszer megismerhetjük, hogy a koronavírus mekkora része alakult ki a kórházakban.”Mert az ország és Budapest újranyitása szempontjából nagyon fontos lenne tudnunk, igaz-e amit az eddigi információkból ki lehet olvasni:

A MAGYARORSZÁGI KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY LEGINKÁBB ÉS ELSŐSORBAN A KÓRHÁZAKBAN ÉS A KÓRHÁZAKBÓL TERJED”.

 

Sokáig próbálták eltitkolni ezeket az adatokat, most azonban kikerültek: ebből jól látható, hogy a koronavírus-fertőzések jelentős része a rossz egészségügypolitika és a rossz járványkezelésnek a számlájára írható.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top