Politika

Emmi: Nem igaz, hogy a betegek negyede kórházban fertőződött meg koronavírussal

(Képünk illusztráció)

Az Emmi szerint az ellenzék tudatosan félremagyarázza az adatokat, amiket a tisztifőorvos adott ki a koronavírus járványról.





Majdnem az összes halálos áldozat fele, egészségügyi intézményben elkapott vírus miatt vesztette életét, írta Karácsony Gergely pénteken. A főpolgármester arra hivatkozva írta ezt, hogy Müller Cecília országos tisztifőorvos tájékoztatta: a járvány kezdete óta az egészségügyi intézményekben nozokomiális járványhoz köthetően 1062 személynél igazoltak Covid-19 fertőzést, közülük 260-an hunytak el.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a hvg.hu-nak reagált Karácsony közlésére, azt írták, a főpolgármester és az ellenzék tudatosan félremagyarázza a tisztifőorvos által jóhiszeműen közölt adatokat.

Szó sincs arról, hogy minden negyedik beteg kórházban fertőződött volna meg koronavírussal, ugyanis nemzetközi előírás szerint minden fertőzést, amelynek tünetei 48 órával a kórházba történt felvétel után jelentkeznek, azt mind kórházi fertőzésnek kell tekinteni – írták.

 

Azt is hozzátették, hogy a koronavírus fertőzés (COVID-19) lappangási ideje 1-től 14 napig terjed. Ez azt jelenti, hogy amennyiben egy intézményben ápolt betegnél ezen időn belül jelentkeznek a fertőzésre jellemző tünetek, akkor nem lehet megmondani, hogy az adott intézményben fertőződött meg, vagy már a lappangási időben került felvételre.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top