Politika

Hatalmas botrány robbant ki, melynek most központilag próbálják tagadni a tartalmát!

Fotó: Facebook / Orbán Viktor

Pénteken számoltunk be arról, hogy az Index egy levél kapcsán, melyet Müller Cecília tiszti főorvos küldött a Főpolgármesteri Hivatalnak, azt állítja, hogy a koronavírus-járvány idején a regisztrált fertőzöttek mintegy negyede (4258-ból 1062 fő), kórházi fertőzésként kapta el a koronavírust, míg a haláleseteknek csaknem a fele az ilyen intézményi fertőzés miatt következett be (595-ből 260 fő).
br>






 

Most a kirobbant botránnyal kapcsolatban a Nemzeti Népegészségügyi Központ adott ki egy közleményt, melyben valótlannak és félrevezetőnek titulálják a tiszti főorvos által írt levél tartalmát.

 

Szerintük félreérthetőek az információk, mivel “a nemzetközi előírások szerint

MINDEN OLYAN ESETET KÓRHÁZI FERTŐZÉSNEK KELL MINŐSÍTENI, AMELYNEK TÜNETEI 48 ÓRÁVAL A KÓRHÁZBA TÖRTÉNT FELVÉTEL UTÁN JELENTKEZNEK,

függetlenül attól, hogy hol fertőződött meg a beteg“.

 
br>






Hozzáteszik, hogy “az új koronavírus-fertőzés (Covid-19) lappangási ideje egytől 14 napig terjed. Tehát amennyiben egy intézményben ápolt koronavírusos betegnél ez idő alatt jelentkeznek a fertőzésre jellemző tünetek, akkor nem lehet megmondani, hogy az adott intézményben fertőződött meg, vagy már a lappangási időben került felvételre.”

EZ AZONBAN VISSZAFELÉ IS IGAZ!

 

Tehát míg nem lehet minden kétséget kizáróan kijelenteni, hogy a kórházban kapták el az ott ápolt betegek a koronavírus-fertőzést, a hosszú lappangási idő miatt, így ez alapján azt sem lehetne biztosan kijelenteni, hogy nem az intézmény falai között fertőződtek meg.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top