Politika

Rapcsák András fia állhat a hódmezővásárhelyi hekkertámadások mögött, az ügyészség vádat emelt ellene

168ora.hu

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség ifj. Rapcsák András ellen a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalt ért hekkertámadások ügyében – írja a Hódpress nevű helyi híroldal Márki-Zay Péter Facebook-videója alapján, amelyben a város polgármestere bemutatta az ügyészség tájékoztató levelét.






 

A várost a rendszerváltástól több mint egy évtizeden át vezető néhai Rapcsák András fia nem más, mint a Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő Zrt. (HVSZ) korábbi vezetője. Márki-Zay még tavaly ősszel, ifj. Rapcsák tisztsége idején vádolta meg a HVSZ-t azzal, hogy a cég egyik gépéről hekkertámadás érte a polgármesteri hivatalt.

A vádat a HVSZ és személyesen ifj. Rapcsák András is tagadták.

 

Azonban az ügyészségi tájékoztatás szerint Rapcsák ellen információs rendszer és adat megsértésének bűntette miatt vádat emeltek, azaz a vádhatóság hivatalosan is vizsgálja az ügyet, és megalapozottnak találták a Rapcsák érintettségére vonatkozó vádakat. Ezek szerint több, az önkormányzati informatikát érintő hekkertámadások egyike egy HVSZ-es gépről érkezett.

 

Az ügyészségi levél egyébként július 6-i keltezésű, nem tudni, hogy a polgármester miért éppen most hozta nyilvánosságra.

 

168ora.hu

 

Márki-Zay bejelentkezésében a vonatkozó rész 1:17:45 körül kezdődik:

 

Hónapokkal ezelőtt az érintett eképp reagált:






forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top