Politika

Rétvári büszkesége: Többen tudnak nyaralni most, mint Gyurcsányék idején

zsurpubi.hu

Rétvári Bence olyan patent sajtótájékoztatót tartott a Gyurcsány-korszak felidézésével, hogy azt a Fidesz összes elmúltnyolcév-felelőse tankönyvbe kell, hogy foglalja.






 

2010 előtt a családok nehéz anyagi helyzetben voltak, nőtt a munkanélküliség, csökkentek a bérek a közszférában, elvették a nyugdíjasok egyhavi nyugdíját és 25 százalékos adóval sújtották a cafeteriát, a családok nyaralás helyett létfenntartásukra költöttek. 2010 után azonban, főleg 2013 után, a kormány politikájának köszönhetően csökkent a munkanélküliség, 800 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, a Széchenyi Pihenőkártyák rendszerével tették népszerűvé és elérhetővé a belföldi utazásokat, az Erzsébet-táborokkal pedig gyerekek, családok, idősek kikapcsolódását segítették anyagi eszközökkel –  mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

 

Rétvári Bence aztán rátért a statisztikára is: Az Eurostat adatai szerint 2010-ben a magyarok 35 százaléka engedhette meg magának a nyaralást, ez a legutóbbi szezonra 58,5 százalékra emelkedett, vagyis tíz év alatt közel 2,5 millióval többen engedhették meg maguknak, hogy elmenjenek nyaralni – jelentette ki.

 

Megjegyezte továbbá, hogy “a baloldal az Eurostat adatait tendenciából kiragadva értelmezte, miközben elengedhetetlen a tendencia vizsgálata”.

Épp egy hete írtuk meg, hogy a tavalyi Eurostat adatok szerint

teljesen mindegy, hogy külföldön vagy itthon, az egy hét nyaralás a magyarok 43 százalékának már nem megengedhető luxus.

 

A számok 2019 óta vélhetően még siralmasabb képet festenek, hiszen azóta százezrek váltak munkanélkülivé a járvány következtében.






 

Vagyis, van több mint 4 millió ember az országban, aki soha nem engedhet meg magának még egy hetes nyaralást sem. De legalább Rétvári Bencét megnyugtatja, hogy Gyurcsányék idején rosszabb volt. Öröm és bódottá.

 

(Ja, s amúgy a Ripost már azt is kiderítette, hogy nem is drága a lángos a Balatonnál.)

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top