Politika

Elfogyott a pénz: Egy hónap alatt kiürülhet az álláskeresők segítésére létrehozott kassza

nyugatifeny.hu

Még a közmunkaprogram felpörgetését sem voltak képesek megoldani.






Egy félév alatt elköltötte a kormány a munkaerőpiaci kiadásokra szánt előirányzat több mint 83 százalékát, így az év hátralévő részére már csak nagyjából egy hónapra elegendő pénz maradt erre.

 

A hivatalos adatok szerint márciustól július végéig több mint

112 ezren veszítették el az állásukat.

 

A valós szám ennél jóval magasabb lehet, mivel nem mindenki regisztráltatja magát álláskeresőként a munkaügyi hivataloknál. Regisztráció nélkül azonban a munkanélküli nem igényelheti – az egyébként mindössze három hónapig járó – álláskeresési ellátást sem.

 

Noha a kormány a gazdasági válság, és a rengeteg új munkanélküli hatására sem fontolta meg a munkanélküliek hosszabb idejű segélyezését, plusz támogatás nélkül is meglepően sokat kellett a 112 ezer új álláskeresőre költenie Orbánéknak.

 






Az államháztartás június végi mérlege alapján eddig nagyobb költséget jelentettek a kormánynak az úgynevezett passzív kiadások a Nemzeti Foglalkoztatási Alapon belül, mint az egyéb tételek, többek között a közfoglalkoztatási programok.

 

A közmunkaprogram felpörgetését is ígérte korábban a kormány, de ezt még nem valósították meg eddig.

 

Csak júniusban 29,4 milliárd forintot fordított a kormány ezekre a kiadásokra. Ez annyira kiugró tétel, hogy 2006-ig visszamenőleg egyetlen hónapban sem volt még csak hasonló nagyságú kiadás sem erre.

 

Hogy is mondta Orbán Viktor? “Annyi állást teremtünk, ahányat a járvány elvesz“. A jelek szerint ez eddig nem sikerült.

(mfor.hu nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top