Belföld

Tiltakoznak a háziorvosok Sebestyén Balázs miatt, mert a korrupció gyanújával sározza be az egész orvostársadalmat

168ora.hu

“Bemegy a papa 68 évesen mankóval, járni nem tud, a zöldségesig nem engednéd le, aztán a háziorvos ötezer forintért azt mondja, vezessen. Aztán kienged egy gyilkost az útra, aki majd megöl valakit. Legjobb esetben saját magát. Ezt nehezen tolerálom”.

 


Utóbbit Sebestyén Balázs rádiós műsorvezető mondta műsorában, miután egy idős házaspár a forgalommal szembe hajtott fel az M4-es autópályára Gyömrő közelében.

 

 

A kijelentések után a Háziorvosok Online Szervezete és a Magyar Orvosi Kamara Háziorvosi Csoportja közös közleményben tiltakozott. Mint írják: „a háziorvosi és házi gyermekorvosi kollegiális vezetők a teljes háziorvos társadalom nevében elhatárolódnak Sebestyén kijelentéseitől, miszerint a háziorvosok 5000 forintért egészségi alkalmasságot igazolnak olyan idős páciensek részére, akik a gépjárművezetésre egészségügyi szempontból amúgy alkalmatlanok.

A műsorvezető ezzel kapcsolatos gondolatmenete sértő, rágalmazó, durván általánosító a háziorvos társadalomra nézve, másrészről korrupció gyanújával sározza be az egész orvostársadalmat”.

 

Majd ezt követően hosszasan leírják, pontosan milyen jogszabályok és rendeletek szerint végzik az orvosok a vezetői alkalmasság kiállításáról szóló munkát. Felhívják arra is a figyelmet, hogy a törvény pontosan szabályozza, milyen szakmai feltételeknek kell megfelelnie az alkalmassági vizsgálat.


 

Egyúttal felszólítják Sebestyén Balázst, hogy

a nyilvánosság előtt korrigálja kijelentését.

 

Megítélésük szerint ugyanis a műsorvezető kijelentései csorbítják a háziorvosok jó hírnevét és érintik becsületük megsértését is.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top