Politika

Rendkívüli: Trump el akarja halasztani a választásokat a koronavírus miatt

nyugatifeny.hu

Most novemberben lenne az elnökválasztás, de Trump egyre népszerűtlenebb.


A novemberi amerikai elnökválasztás elhalasztására tett javaslaton Donald Trump amerikai elnök csütörtökön.

 

Trump szerint a példátlan intézkedésre azért van szükség, mert szerinte a levélszavazatokkal manipulálni lehet az eredményeket.

 

Donald Trump annak ellenére kérdőjelezte meg a levélszavazás tisztaságát, hogy már korábban hangoztatott ilyen jellegű vádjait nem támasztják alá megbízható tanulmányok.

„Annyi ideig kellene elhalasztani a választást, amíg az emberek nem tudnak megfelelően és biztonságosan voksolni”

– magyarázta a koronavírus-járvány rossz kezelése miatt egyre népszerűtlenebbé váló elnök.


 

A betegség már több mint 150 ezer polgár halálát okozta Amerikában.

 

Az USA több államában azért javasolták a levélben való voksolás gyakorlatának kiszélesítését, mert így kívánják megelőzni, hogy a szavazóhelyiségekben tovább terjedjen a Covid–19-járvány.

“Az általános levélszavazással 2020 lenne a történelem legpontatlanabb és leginkább elcsalt választása. Ez súlyos szégyent hozna az USA-ra. Halasszuk el a választást addig, amíg az emberek nem tudnak megfelelően és biztonságosan szavazni?”

– írta a Twitteren Trump.

 

 

Az elnök – bizonyítékok csatolása nélkül – azt is kijelentette, hogy a külföldi államok is bele tudnak szólni a választás kimenetelébe, majd hozzátette, ahol már próbálkoztak az általános levélszavazással, ott ez hatalmas katasztrófába torkollott.

 

A négyévenkénti elnökválasztás időpontját egy 1845-ben elfogadott törvény a választási év novemberének első hétfőjét követő keddre helyezi.

 

A változtatáshoz kétpárti megállapodásra lenne szükség, erre jelenleg alig van esély.

 

Az amerikai törvények egyben arról is határoznak, hogy az elnöki mandátum négy évre szól, így akármi is történjen, a jelenlegi állás szerint Trump hivatali ideje 2021. január 20-én délben lejár.

(via) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top