Politika

Saját zsebre adta adta el Badacsonytomaj legjobb telkét az alpolgármester

nyugatifeny.hu

Hiába volt egészen más az önkormányzattal kötött szerződésben.






Feldarabolta és eladta Badacsonytomaj alpolgármestere azt a kiváló helyen fekvő telket, amit turisztikai fejlesztés céljára kapott jutányos áron az önkormányzattól még megválasztása előtt.

 

Hartai Béla azt ígérte, hogy 2022-ig pincesort épít a területre, és szerződésben vállalta, hogy ha nem valósul meg a beruházás, az önkormányzat visszaveheti tőle az ingatlant, sőt kötbért is fizet.






 

A jelenleg is élő szerződés azonban nem akadályozta meg abban, hogy májusban fejlesztés nélkül is eladja a területet, ahol egyetlen kapavágás sem történt.

 

Hartai Béla 2018-ban még nem volt alpolgármester, az önkormányzat 2018. februári ülésének jegyzőkönyve szerint még vállalkozóként tett ígéretet a fejlesztésre.

 

Ez Badacsonytomaj egyik legjobb telke, a helyiek szerint a környéken szinte lehetetlen üzleti szempontból hasonló adottságokkal rendelkező fejlesztési területet találni.

 

A terület az önkormányzat tulajdona volt, de Krisztin N. László polgármester 2017-ben azt szorgalmazta, hogy adják el.

 

Csakhogy a hirdetményekre állítólag nem jelentkezett más komoly érdeklődő, kizárólag Hartai Béla, így meg is kötötték vele a megállapodást.

 

Az ár 35 millió forint volt, ami négyzetméterre számolva kevesebb mint a fele a jelenleg piacon lévő egyetlen hasonló ingatlan árának.

 






Gáli Mihály, a badacsonytomaji önkormányzat akkori ügyvédje a 24.hu-nak megerősítette, hogy a testület Hartai kérése alapján engedélyezte, hogy levegyék a tulajdoni lapról a visszavásárlási jogot, hogy pályázhasson a Kisfaludy-programra, de külön szerződésben rögzítették, hogy a telektulajdonosnak

húszmillió forint kötbért

kell fizetnie a beruházás elmaradása esetén, ha pedig elkezdődik az építkezés, de nem sikerül 2022 augusztusáig befejezni, a készültségi foknak megfelelő mértékű kötbér illeti meg az önkormányzatot.

 

Hartai ennek ellenére adta el a területet egy építőcég tulajdonosának. Illetve csak a telek nagyobb részét: a saját önkormányzatával fennálló szerződésében szereplő helyrajzi számot megszüntetve feldarabolta a területet, és egy új helyrajzi szám alatt létrehozott, 3900 négyzetméteres telket értékesített a harmadik félnek az amúgy 4200 négyzetméteres területből.

 

A polgármester nem reagált a lap megkeresésére, nem válaszolt Hartai Béla alpolgármester sem.

(24.hu nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top