Politika

Kiderült, mennyit kell fizetni a koronavírus-tesztért mától a külföldről hazatérőknek

nyugatifeny.hu

Aki nem fizet, köteles karanténba vonulni.






Egységesen 30 500 forint lesz egy magán PCR-teszt ára, mely egy napon belül fog elkészülni – derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapjára feltöltött tájékoztatóból.

 

A légúti mintából vett vizsgálat 27 ezer, a mintavétel 3 500 forint. Az angol nyelvű lelet felára 1 000 forint. A szombati vizsgálat, vagy aznapi eredmény 45 750 forint lesz -áll a Müller Cecília tisztifőorvos által közölt árlistán.

 

Listát is közölnek a mintavételi helyekről, ezt itt lehet megtalálni.

 

Augusztus elsejétől mindenkinek magának kell a saját teszteléséről gondoskodnia, ha olyan országból érkezik haza, amely kockázatos minősítésű, de

két hétnél korábban akar szabadulni a házi karanténból.

 






Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a csütörtöki Kormányinfón azt mondta, a tesztelés érdekében el lehet hagyni a karantént is.

 

Ha piros országból érkezik valaki, akkor 48 órán belül két negatív teszteredményt követően szabadulhat, ha sárga országból, akkor az első negatív teszteredmény után elhagyhatja, de a második tesztet is el kell végeztetni. Zöld országból érkezőnek nem kell teszt.

 

Augusztus elseje után az Országos Mentőszolgálat is csak a tünetes esetekhez megy házhoz, minden egyéb esetben mindenkinek magának kell vizsgáló helyet keresnie.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top