Politika

Elbukott a Momentum polgármestere – ide már nem elég a duma

Fotó: 24.hu

Érdekes helyzet alakult ki Gödön, ahol tavaly ősszel Balogh Csabát választották polgármesternek a Momentum színeiben. Most két hétre felfüggesztették a polgármester jogkörét, az erről szóló indítványt pedig a közgyűlés tagjai, a Fidesz, a DK, az LMP és a Jobbik képviselői közösen nyújtották be.






 

A gödi ellenzéki frakcióban hónapok óta tart a feszültség, mert Balogh menesztette az alpolgármestereit. A döntést azzal indokolta, hogy szerinte az alpolgármesterek nem a város érdekeit szolgálták a munkájuk során.

 

A gödi belharcról már áprilisban röppentek fel hírek, amikor a DK, az LMP és a Jobbik négy képviselője közös levélben közölte a képviselő-testület ellenzéki tagjaival: szerintük Balogh Csaba

„MIND POLITIKAILAG, MIND EMBERILEG TISZTSÉGÉNEK BETÖLTÉSÉRE ALKALMATLAN.”

 

A levelet megíró négy képviselő szerint Balogh „autoriter vezetési modellje nem demokratikus, az elmúlt időszakban az őt támogató pártok és saját frakciótársai ellen fordult. Hatalmával rendszeresen visszaél, képviselőtársait rendszeresen semmibe veszi.”






 

A helyzet jól rávilágít arra, hogy nem elég szépen mosolyogni a plakátokon és megnyerni egy választást az ellenzéki pártok támogatásával, hanem azzal tudni kell élni is, tudni kell kompromisszumokat kötni, konszenzust létrehozni, vitákban érvelni, egyszóval – tudni kell vezetni is.

 

Félő, hogy a hirtelen, a semmiből feltűnt magukat “XXI. századinak” mondott pártok Facebookon szocializálódott nemzedéke nem érett még meg az igazi politikai vezetésre, és a fiatalok “mi mindent jobban tudunk” lelkesedésén kívül egyenlőre nem rendelkeznek a demokratikus vezetéshez szükséges képességekkel.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top