Belföld

Nagy vihar közeleg, délnyugaton már kiadták az narancs riasztást

MTI, Címkép: Pixabay

A veszélyjelzés szerint zivatarveszély miatt a nap folyamán további másodfokú riasztások várhatók Budapesten, és több megyében is.

 
 

Délnyugaton már több járásra kiadta a másodfokú, narancs riasztást zivatar- és felhőszakadás veszélye miatt kedden kora délután az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint zivatarveszély miatt a nap folyamán további másodfokú riasztások várhatók Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyében. A többi megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a zivatarok miatt.

Ismét nagy mennyiségű csapadék várható.

Több hullámban zivatarok, heves zivatarok alakulnak ki, nagyobb területen felhőszakadás is várható.

Legkisebb eséllyel az északnyugati tájakon lehetnek intenzív zivatarok. Heves zivatarok leginkább egy széles délnyugat-északkeleti sávban fordulhatnak elő, 90 kilométer/órát meghaladó (néhol akár 100 kilométer/óra körüli) széllökések, nagyobb szemű jég és felhőszakadás

(általában 30-50 milliméter, helyenként akár 60 milliméternél is több eső eshet rövid idő alatt) kíséretében.
Ugyanakkor kedden a délkeleti országrészben a napi középhőmérséklet még meghaladhatja a 25 fokot.

Emiatt Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében a hőség miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az éjszaka során is folytatódnak a zivatarok, szerda hajnalban északkeleten intenzívebb zivatarok is előfordulhatnak. Szerdán a zivatarok mellett egyre inkább kiadós eső lesz a jellemző.

Helyenként akár 80-100 milliméter csapadék is összegyűlhet 24 óra alatt – fejtette ki a meteorológiai szolgálat.

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top