Belföld

Résen volt a nyugdíjas, átverte az unokázós csalót, aki így a pénz helyett bilincset kapott a rendőröktől

168ora.hu

Sokszor olvasni arról, hogyan fosztanak ki gyanútlan idős embereket az unokázós csalók.





Egy asszony most nem dőlt be a mesének, így a rendőrökkel távozott a bűnöző

– számol be a róla a rendőrség.

 

Mint írják, civil ruhás nyomozók lepték el 2020. augusztus 1-jén Csepel-Királyerdő utcáit, ahol egy családi ház idős lakóját tartotta szóval telefonon egy csaló, aki a nő fiának adta ki magát. Így próbálta megszerezni a 71 éves asszony megtakarított pénzét. A rendőröket a nő fia értesítette. Elmondta, hogy édesanyja vezetékes telefonján kapott hívást egy ismeretlen férfitól, aki síró hangon szólalt meg és közölte, hogy bajba került, megverték és segítségre van szüksége.

Az asszony rögtön tudta, hogy nem a fiával beszél, így amíg vonalban maradt álgyermekével, mobiltelefonjáról értesítette a valódit.

 

A mit sem sejtő csaló ezután a nőt megpróbálta rávenni, hogy szedjen össze 1,5 millió forintot, majd azt lakása előtt adja át egy futárnak, aki a csomagot eljuttatja a bajban lévő rokonhoz. Míg az asszony a telefonálót szóval tartotta, a csepeli rendőrök és a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai több civil egységgel elfoglalták a környező utcákat, az akciót irányító készenléti csoportvezető pedig felment az asszony lakására, hogy a beszélgetést hallgatva tudja koordinálni a házhoz érkező futár elfogását.

 

A rendőröknek nem kellett sokat várniuk, 15 órakor egy taxi érkezett a házhoz, amiből egy telefonáló férfi szállt ki, és egyenesen a ház előtt várakozó nőhöz sietett.

Ekkor lecsaptak a csalóra, elfogták és megbilincselték.








 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a 42 éves budapesti K. Tihamért csalás bűntett kísérlet miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását, amelyet az illetékes bíróság augusztus 4-én elrendelt.

 

A rendőrök még keresik a férfi – jelenleg – ismeretlen társát.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top